25 juni 2010

Midsommarafton 2010

iPhone 006Vaknade till en knallblå himmel och 20 grader ute redan på morgonen. Skänkte vännerna som skulle ut och paddla (utan mig) en tanke och önskade dem lycka till via SMS. Grymt avundsjuk på dem men har man lovat familjen att vara hemma så har man och då är det bäst att göra så mycket som möjligt av dagen.
iPhone 018Vi dividerade lite fram och tillbaka om var vi skulle vara i år Brändön eller Hägnan och det senare vann eftersom det var närmast och vi dessutom skulle grilla hos familjen Lindströms i Södra Sunderbyn efteråt, nära och bra. Kyrkbyn visade sig väl inte från sin mest pittoreska sida, det var bilar precis överallt, trist för de turister man såg med kameror, de kan inte ha fått en enda bild på hur byn brukar se ut.
Vi kom iväg rätt sent och efter lite problem att hitta en plats att sitta på, tokmycket folk och många rökare, slog vi oss ner i halvskuggan vid ett av fårhägnen.
iPhone 021Sill och potatis med en drös med tillbehör åkte fram till mig och sambon medan barnen hade valt pastasallad som sin lunchmat. Solen gick för tillfället i moln när vi åt och det blev lite kyligt. Men så fort vi hade ätit klart kom den fram igen.
Barnen sprang och hoppade i höet medan jag plockade fram min bok och sträckte ut mig på den del av filten som hamnat i solen. Där låg jag med undantag för lite fotande när barnen hoppade. Så otroligt skönt att bara få slappa i solen. Vi åt lite jordgubbar med grädde och slappade lite till innan det var dags att fara till Södra Sunderbyn.
IMG_0556 IMG_0557
IMG_0558 Vi grillade gott och åt på tok för mycket mat och fika, satt och småpratade medan alla ungar sprang hit och dit, lekte med än det ena än det andra. Det är så skönt att vara hos dem, barnen leker bra ihop, vi kan sitta och föra stillsamma samtal om allt möjligt. Inget partyröj utan bara lugnt och skönt.
iPhone 026Nu är vi hemma igen, barnen ser på Discovery en stund medan jag skall läsa lite innan jag skall se på en film när barnen hoppat i säng. En lugn och skön kväll med andra ord.
SMS:ade Nogge för att se så de överlevt dag 1 och jo det hade de och åt en god midsommaraftonsmiddag på en ö någonstans. Ett uns av avundsjuka strök genom kroppen men jag slipper i alla fall vakna upp med träningsvärk i hela överkroppen.
(Snapture har problem med färgerna under iOS 4 om ni undrar över fotofärgerna)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Erica sa...

Låpter som om ni har haft en härlig midsommar! Ha en fortsatt go helg!