24 juni 2010

Promenaddags igen

Efter att ha haft träningsvärk++ i ryggslutet och rumpan men inget i benen, eller jo lite i låren var det dags att försöka sig på att promenera igen. Mina nya Speedcross 2 (som OL Specialisten skickade pronto efter min beställning, tack för det) hade kommit och behövde testas.

Hade lite småbråttom eftersom jag skulle iväg till Luleå en sväng så det fanns inte tid för en hel mil till #365mil så jag tänkte jag går så mycket jag bara hinner på 45 minuter istället och gav mig iväg. Fick upp riktigt bra fart men ena blåsan jag ådrog mig på monsterpromenaden kändes av och jag anade att den skulle ha växt när skon åkte av igen (visade sig senare att jag hade rätt).

iPhone 003

Lyckades pressa mig till 6 km på 46 minuter, i tempot 07:42 min/km dvs 7,79 km/h i snitt. Då hade jag en del motvind på hemvägen som jag fick kämpa med. Så jag kan gå rätt fort när jag vill men det var ju gå långsamt jag måste öva på. Hur det nu skall gå till när jag har en monsterblåsa på högerfotens häl. Funderar på att sticka hål på den och stoppa Compeed på såret. Men kanske vänta någon dag eller två så ny hud hinner bildas under blåsan. Måste ta och sätta fötterna i ett fotbad och fila bort lite förhårdnader mm så att de inte utsätts för lika mycket på Laplands Ultra.

Efter promenaden lämnade jag lite grejer hos en bekant i Luleå och sen hämtade jag upp Jalle för en sväng till Bishops. Där träffade jag på Nogge som fick en lycka-till-kram inför kajakturen. Var hemma kring midnatt och förundrades på vägen hem över att äntligen få se lite midnattssol det kändes lite tröstlöst häromdagen.

Inga kommentarer: