11 juni 2010

Skolavslutning * 2

IMG_0466 Först ut var Hermans klass, det bjöds på sång och tal av rektorn och prästen. Rektorn vet jag inte riktigt vad hon pratade om, något om att avslutningar var det bästa med skolan eller nåt. Prästen höll ett bra tal om allas lika värde vilket illustrerades med en 500-lapp. Jag gillar församlingens präst, hon är cool. Sambon satt däremot och vred på sig av obehag inför att vara i kyrkan, kallade alla som tror för dumma/mindre vetande vilket känns lite jobbigt när vi sitter där och när han vet min egen inställning, men men vi har ju yttrandefrihet i Sverige. Det ryktas om att skolan barnen skall börja på till hösten inte har sina avslutningar i kyrkan även om delar av fritids är i en del av kyrkans lokaler. Lite trist men det kanske också gör att hela skolan har avslutning samtidigt.

IMG_0465

IMG_0489

Talen var de samma för båda avslutningarna, de mesta av sångerna också så när det väl var dags för Vincents klass var jag aningen uttråkad och inte blev det roligare av att Vincent placerats längst bak och inte syntes alls (eller jo lite, ni kan ju se ovan hur han kikar fram) mer än när de satt ner och då såg han aningen butter ut.

IMG_0471 Herman fuskade sig igenom hela sin avslutning genom att sjunga en rad här en rad där och sen mest stå och se uttråkad ut. Det gjorde många i den klassen medan andra klassen sjöng för fulla muggar. IMG_5401Kanske hade de fått öva mer? Jag vet att båda mina grabbar slarvat med läxan som var att lära sig sångerna, när ingen här hemma kan melodin blir det inte så lätt. Medan Vincents klass sjöng lånade Herman kameran och fotade. Men jag var tydligen betydligt gladare än vad barnen såg ut, kanske var jag nöjd med att slippa och åka jobba en stund när det var så fint väder, kanske var jag jättestolt över mina två fina grabbar. Herman fångade mig på bild i grodperspektiv.

IMG_0495

Barnen var på fritids på eftermiddagen och när jag hämtade var de sista barnen ut från skolan, för alltid, nu blir den förskola. De fick med sig några av ballongerna som smyckat skolan under dagen.

IMG_5404

Inga kommentarer: