22 november 2016

Dag 327 (#nyutmaningsökes #84) - Hitta något fint i Piteå att fota

Jag sov ingen längre sammanhängande i natt före klockan 5, vred och vände på mig i smärta och försökte variera hur jag låg/satt och varje gång jag vände på mig kändes det bra i cirka 5 minuter. Vid 5 gick jag upp och tryckte i mig mer tabletter och lyckades somna. Klockan ringde strax efter 7, var inte på agendan att kliva upp då så jag somnade om till kl 10. Jag skulle vara i Piteå kl 12 på en lunch med en fd kollega. Funderade på att maila och ställa in men piggnade till när jag hamnade i duschen.

När jag körde mot Piteå var ljuset helt fantastiskt men det fanns ingen tid att stanna och fota, synd. Hade en trevlig lunch på Sjöbodan men efteråt började mörkret att falla och naturfoto skulle inte hinnas med. Redan när jag och Krister bokade upp vår lunch för 2 veckor sedan hade han nämnt LTU Green Fuelsanläggningen och hur Jan Lööfisk den är (Tänk Ta fast Fabian). Jag har själv tänkt på att fota den flera gånger och nu var jag ju i närheten så jag körde dit och parkerade och knäppte lite bilder på den. Normalt sett skulle jag göra en industribild svartvit men idag var ljuset och himlen helt rätt för att framhäva stålet i rören och de gula lamporna bidrog till en känsla jag gillar. Så den får vara dagens bild.
Så här ser den ut i svartvitt, het ok men som sagt jag gillade den bättre i färg.
Medan jag tankade fotade jag Smurfit Kappa alldeles bredvid men den gjorde sig bättre i svartvitt.
När jag körde hem så tänkte jag att jag kanske skulle kunde hitta någon lada eller så så jag körde via Öjebyn och sen lyckades jag trassla in mig på vägen till Älvsbyn istället för direkt mot Luleå/Boden. Då började det toksnöa när jag var framme i Älvsbyn. Tog en runda i Älvsbyn men hittade inget att fota så jag körde hemåt. På vägen mellan Älvsbyn och Boden hamnade jag bakom en bil som körde mitt i vägen ganska sakta och varje gång det kom möte så saktade bilen ner till 30 och svängde in på rätt sida men så fort mötet var förbi var bilen tillbaka på mitten och en stund tom på andra sidan vägen. Funderade på om jag skulle ringa polisen men hade min telefon i baksätet. Låg bakom den där bilen hela vägen till avfarten till Ågärdan där den svängde av.

Läste igenom erbjudandet som hade kommit när jag hade lagt mig i går och måste fundera lite. I morgon skall jag på sista intervjun på det andra stället också. Det är ett stort beslut att börja veckopendla till Stockholm och jag vill verkligen att det skall bli rätt.

Får en lång dag i morgon så jag flyger ner 10:15 och hem 21:15 får se vad jag hinner fota där nere. Med lite tur hinner jag prata och ta en fika med en vän på flygplatsen eftersom han också skall flyga kl 21.

Kommer bli tidig kväll idag också då huvudvärken kommit tillbaka och magen börjar kännas igen. Trött på skruttkroppen, skall nog ta mig till vårdcentralen för att kolla värdena.
Inga kommentarer: