31 mars 2006

En kropp i förvandling

När jag började min viktresa i juni 2005 så var det för att jag tyckte att jag hade lite fler kilon än vad jag ville på kroppen.

Efter 13 veckor var jag i mål med vikten, då hade jag gått från total soffpotatis (eller rättare sagt för mycket tid framför datorn) till att motionera 6 dagar i veckan och gått ner 13 kg. I början var det bara promenader, sen blev det även styrketräning hemma. 2 kg hantlarna kändes tunga att göra bicepsövningar med :-)

Nu är det snart 6 månader sedan jag var i mål med vikten och sen i mitten av oktober har jag tränat kondition på gym (spinning, powerstrike impact, body combat och body pump) samt styrketränat i gymmet. Från att ha varit totalt muskellös (synliga muskler alltså, hur mycket jag än spände armarna så kunde man inte ens ana muskler) så har jag idag i alla fall lite synliga muskler när jag rör på mig. Idag använder jag 9 kg hantlar på bicepsövningarna men de är än så länge tunga.

Nu funderar jag på att öka på styrketräningen lite och bygga vidare på det jag har nu så därför bad jag sambon ta lite bilder som får vara nya förebilder. De är tagna när jag kom hem från gymmet svettig och eländig så ni får stå ut :-) Har dessutom mens vilket för mig innebär ca 0,5-1,5 kg extra i form av vatten, brukar lägga sig mest kring magen. Sambon är en urusel fotograf och jag är en urusel modell (i all fall hemma i studion går det bättre).







Får återkomma senare när jag tycker mig se något resultat.

En helkroppsbild (nästan) tagen med självutlösaren kan ni väl oxå få.


På viktklubbens forum var det någon som skrev att hon hade som mål att väga 59 kg till sina 171 cm vilket ungefär borde motsvara mina 57-58 kg till 170 cm och hon fick då svar som:
59 kg till 171 cm låter benget i mina ögon

Det låter som om SMAL (MAGER) = LYCKA. Tror ni att killar vill få skavsår!? Ooops!

Herregud!!! 1.71 o 59 kg då kommer du ju för guds skull se ut som en 2"4
med kvisthål.

Kan inte påstå att det är så kul att läsa sådana kommentarer då jag själv inte upplever mig som toksmal, benrangel odl. Vad säger ni som läser min blogg är jag för smal? Håller ni med uttalandena ovan?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att du har en fin kropp. OCH att det är upp till var och en hur man vill se ut. Vill du sen lägga på dig lite mer muskler, så blir det säkert jättefint speciellt om DU gillar det. //Åsa

Anonym sa...

Hejsan.

jag tycker inte att du ser benig eller för smal ut. du ser sund ut. man kan aldrig jämföra vikt med andra, jag är 177 cm och vägde 63 kilo när jag sprang mer än vad jag gör nu och då var jag inte supersmal eller benig, jag hade fortfarande en slapp och småfet mage.
Hoppas träningen går bra.

Catrin

Anonym sa...

Hej! Jag tycker du har lyckats nå ditt mål otroligt fort! Din kropp ser väldigt vältränad ut. Jag vill bara säga att du inte ska ta ut dej helt och hållet. Var _nöjd_ med hur du ser ut nu, du ska inte ens "straffa" dej själv om du råkar lägga på dej lite fett av en våffla för mycket...Allt för hård träning tycker jag verkar lite "dämpa-min-ångest-aktivitet". Så var nöjd - du har ju lyckats - och glöm inte bort att njuta av det!

Béatrice Karjalainen sa...

Åsa: Tackar. Jo jag gillar att det syns att man har muskler utan att man för den skull behöver bli en bodybuilderbrud.

Catrin: Precis en vikt på en person behöver inte betyda samma resultat som samma vikt på någon annan av samma längd.
Alla har vi olika kroppstyper.

Anonym:
Jag skulle nog inte säga att jag nått mitt mål, så skulle jag ju kunna luta mig tillbaka och bara underhålla det jag byggt upp. Jag vill ha lite synliga muskler även i avslappnat tillstånd och bli av med det sista envisa fettet på magen samt insida låren.

Jag straffar mig inte för att jag ätit något onyttigt. Jag tränar på mina pass jag brukar gå på och ibland om vädret är bra så tar jag en extra promenad/promenad istället för annat pass. Jag har dock problem med min mage som gör att jag har svårt att äta fet mat vilket gör att jag får planera min mathållning rätt mycket för att inte rasa i vikt nu när jag äter bra mat och regelbundet. Försöker äta makrill, avokado eller nötter varje dag för att få i mig nyttiga fetter och för att inte tappa mer i fettvikt. Jag äter sådant som klassas som onyttigeter ganska ofta nu för tiden men vet att jag tränar tillräckligt för att det faktiskt inte skall göra så mycket.

Jag tränar för att jag tycker det är kul. Innan jag 1993 flyttade upp till Luleå så dansade jag 3-4 ggr/vecka, tränade i ett paintballlag mm mm. Sen kom jag hit upp och jag hittade inte direkt något sätt att orka plugga, hålla på med föreningsliv och hålla igång dansen och paintballspelandet så jag blev allt mer stillasittande. Sen kom barnen och då blev det ännu mindre ut och röra på sig så när jag i somras insåg att jag inte bara tappat bort all min motion utan även gått upp till en vikt som var obekväm för mig själv tog jag tag i det.

Jag testade det mesta som gymmen hade att erbjuda och fastnade för 2 saker. Powerstrike Impact och Bodycombat vilket jag nu kör 2 ggr/vecka vardera sen kom även magdansen in. Åter igen får ja göra det roligaste jag vet, dvs dansa. Styrketräningen började jag med för att bygga upp kroppen, det är alltid lättare att ha lite muskler och med en bra muskelkorsett slipper man dessutom många problem som uppstår vid stillasittande arbete. Jag har dessutom en skolios att hålla lite koll på.

Vikten pendlar upp-ner ca 1-2 kg från målvikten 58 kg och det stör mig inte.

Anonym sa...

Du ser ut att ha en mycket fin kropp nu och jag är säker på att du kommer att fortsätta ha det med din inställning. Det är bara att fortsätta hålla näringsintaget i nivå med förbrukningen, det är den enda möjligheten! Träna och ät energirikt eller ät "smalmat" och träna mindre.

Jag har sett en av våra före detta väldsstärnor i simning som fortsatte äta likadant som han gjorde när han tävlade. Nu kunde han ställa upp i VM för sälar utan att bli misstänkt för att fuska.

Ha det bra.

PS Smalmat behöver inte betyda dålig mat.

Anonym sa...

Vi ska knulla dig...

Béatrice Karjalainen sa...

Anonym: Vilken otroligt mogen kommentar. Jag har en sambo som sköter den biten så du behöver inte göra dig besväret.

Anonym sa...

Keep up the good work.
Sålänge du är nöjd så är det bara att köra.

Anonym sa...

jag gillar dig

Merja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
merja sa...

Du ser bara sund ut! Grattis till de tappade kilona. Det är så härligt när man får ny energi och kommer ur dvalan! Lycka till i fortsättningen!

Béatrice Karjalainen sa...

@Merja Tack för din kommentar. Nu är dock inlägget 4 år gammalt och jag är väl inte riktigt lika vältränad längre. Min kropp sa ifrån när träningsdosen blev för hög. Några kg extra men inget jag vantrivs med.