19 oktober 2006

Att göra en god gärning

Igår kväll gick jag ner till baren på hotellet (befinner mig i Stockholm) för att köpa mig en kopp te att ta med på rummet. Slet med mig en tjuga och mitt kontokort innan jag lämnade rummet. Väl i baren beställde jag mitt te, insåg att det kostade 22 kr (jeeesus vilken avans de måste göra på te, fick en pappersmugg så ingen diskkostnad, storpack med tepåsar lär ju inte vara direkt svindyrt och det heta vattnet kosatr väl inte allt för mycket att framställa) och betalade med kortet. Medan jag står där och väntar på att få skriva på kvittot kommer det fram en kille till baren och frågar bartendern
Om jag köper något i baren kan jag då få ut lite kontanter om ni drar en högre summa?
Det gick visst inte och killen ser aningen desperat ut. Bartendern upplyser om att det finns en bankomat i terminalen (bodde på ett hotell i frihamnen) en bra bit bort. Killen såg ut att ha lite bråttom så jag halade fram min tjuga och lade framför honom på bardisken och sa:
Det kostar 20 kr att åka buss, här ta den så kommer du dig iväg.
Killen tittar på mig och säger:
Men så kan man väl inte göra, alltså vad skall jag säga, tack, men ok, tack så hemskt mycket. Kan jag få bjuda dig på ett glas vin som tack.

Jag höjde bra min tekopp och sa :
Man skall göra goda gärningar då och då här i livet.
De två i baren tittade på mig som om jag var ett ufo. Skrattade gott när jag gick därifrån.

I morse träffade jag på killen vid frukosten och han sa att jag verkligen hade räddat honom igår och började rota i fickorna efter plånboken. Men den hade han inte med sig. Sa att han absolut inte behövde betala igen men han fick gärna köpa ett rosa bandet för pengarna och det tyckte han var en god idé och lovade att göra. Hoppas han höll det löftet.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken kul liten historia ur livet!

:-)