10 oktober 2006

Huuuungrig!

Idag har jag lyssnat på radion en hel del och det har pratats om Nordkoreas kärnvapensprov. Mycket handlar om vilka sanktioner som skall vidtas och hjälporganisationer vädjar om att man inte skall drabba det svältande folket ännu mer.

Just idag har jag lite extra sympatier för svältande folk, jag intog föda 14:30 på eftermiddagen och måste vara fastande fram tills mina undersökningar är slut kring 12-tiden i morgon. Redan nu håller jag på att hungra ihjäl. Hur skall inte då de känna sig som aldrig får äta sig mätta, som inte vet när de får mat nästa gång. När de inte kan ge sina barn den mat de behöver. Hur bra är det för landet att barnen svälter, man vet att näringsbrist ger svårare inlärning mm. Jag hoppas innerligt att världssamfundet lyssnar på hjälporganisationerna. Nu när man i alla fall har lyckats stoppa upp svälten lite i det landet, förr dog var 10:de invånare i svält nu är det inte alls lika många (men fortfarande för många).

Jag får försöka tränga bort bilderna av svältande barn i morgon när jag vräker i mig en Salladsbuffé på Symphonie i morgon och sen lovar jag att jag skall kolla var jag kan skänka pengar som går till svältande barn.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: