16 december 2007

Från vitt till rött

Rött bälte passar ju så här i jultider. En stolt 6-åring graderade i karate idag. Film från katadelen av graderingen finns nedan. Han gjorde några småmissar när de skulle göra kata ensamma men i stort gick det bra och han var otroligt stolt efteråt (kanske syns på minen när han avslutat katan före de andra). Han har själv kollat på filmen och såg att han var lite vinglig.

Här är lite bilder (hoppas jag lyckats få termerna rätt annars får ni hojta till):

4 lite smånervösa elever står uppställda framför Sensei Micke.
Gedan Barai

Oi Tsuki (syns här att han ärvt mammas kassa knän som gärna böjs bakåt i sträkt läge istället för att tänka på att gå med mjuka knän).

Dags för kata (taikyoku sono ichi).


Men någon måste lära Vincent göra armhävningar. Kunde inte ta kort när han gjorde situps för jag hade fullt upp med att hålla mig från skratt.

"Vid varje gradering är det alltid några elever som inte får sin nya grad, och denna gång är det tre stycken" sa Sensei Micke och man såg 4 oroliga barn som blev oerhört lättade när han sa att det var han själv, Sensei (?) Mohamed och Sempai Stefan.

Sen fick de diplom och var sitt nytt bälte som de fick hjälp att knyta på sig.

4 stolta elever visar upp sina diplom.

En stolt Vincent visar sitt bälte och diplom (och hur slarvigt mamma vikt upp Gi-byxorna).


Andra bloggar om: ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

En massa karateinstruktörer iklädda hakama (de där svarta vida byxorna)? Det var originellt. Vad är det här för stil?

Béatrice Karjalainen sa...

Vincent tränar ashihara karate men om hakama har med det att göra vet jag inte. De bär dem i alla fall bara på graderingarna vad jag sett. Kanske har Ju-Jutsu gradering direkt efter, där bär man väl hakama?

Får fråga nästa vecka.

Anonym sa...

Hakama i ashiharakarate låter både originellt och opraktiskt. I viss jujutsu har man hakama, men oftast inte. Antar att det måste röra sig om någon mer ovanlig variant av jujutsu.

Béatrice Karjalainen sa...

Jag har egentligen inte en susning, de kansek bara tar på dem för att marklera det högtidliga tillfället som en gradering är? Som sagt jag får fråga på söndag när Vincent är på träning igen.

Anonym sa...

hakama har dom inte inom jujutsu vad jag vet.( tränar i 11 år och inte sett någon med hakama ännu iaf) men därimot i aikidon från och med 3 kyu om jag inte har fel så får dom använda den svarta hakama. men i svensk jujutsu kai abnvänds den ej men kanske i några lite mer udda stilar

Anonym sa...

Det finns ganska många andra sorters jujutsu än svenska Jujutsu-Kai. Om du vill kalla dessa "udda"... så får det stå för dig.

Den tiden när JJK kunde anse sig definiera vad som menades med "jujutsu" är ett IMHO ett minne blott. Tack och lov.