20 maj 2011

Tomt-/stugjakten går vidare

Jag vill ha något yttepyttelitet hur svårt skall det vara säger varenda människa jag träffar. Skogen är ju full av små stugor/kojor överallt. Jo det stämmer säkert men inte en endaste en verkar vara till salu.

Min annons på blocket har resulterat i ett samtal, en person som hade ett stor stuga med gigantisk tomt, till ett pris som varför högt för mig. Men det låg i alla fall inom den zon jag satt upp som önskvärd.

Idag ringde jag på en ny annons, en kvinna ville sälja en tomt i Lakaträsk och riktigt billigt dessutom. Har varit inne i byn en gång förut och den är yttepytteliten. En by där det känns som varannat hus är ett ödehus idag.

Jag fastnade för det där med avskilt och ringde och fick en vägbeskrivning. Enligt kvinnan skulle jag behöva ställa bilen vid ett pensionärsboende och gå en bit för det gick inte att köra fram till huset med bil. Det skulle finnas en stig.

Jag satte mig tillsammans med Herman i bilen och åkte iväg till Lakaträsk, vi tog vägen över Edefors så det var strax över 7 mil dit. Vi stannade där hon hade anvisat men jag hittade ingen stig in i skogen.
Tillslut frågade jag en man som var utanför pensionärboendet och han pekade på huset min bil stod framför. Jag hade alltså kört fram till tomtens infart. Men eftersom huset inte alls stod enskilt utan med hus på 3 sidor om sig fattade jag ju inte att det var det huset.
Jag kan hålla med om att huset som står där idag (gamla Salemkyrkan) är i dåligt skick. Hela farstun har ramlat av från huset. Det enda bra med huset (som jag redan på vägen dit funderat på hur man skulle kunna bli av med) var att det fanns 2 jättefina glaslampor där inne som jag faktiskt funderar på att ringa ägarinnan och fråga om jag får köpa.
På tomten bredvid till vänster om infarten såg det ut att ligga ett bebott hus likaså åt höger. Rakt bakom huset låg ett annat ödehus med bland annat en gammal trasig bil på tomten precis vid huset. Från huset kunde man även se pensionärsboendet snett över gatan. Ödehuset bakom med den aningen skräpiga gården skulle nog vara rätt störande, det första man vill göra är ju inte att behöva sätta upp ett plank.


Tomten jag tittade på såg ut att ha varit dumpningsplats för lite allt möjligt det låg bilbatterier, andra bildelar och en massa annat skräp där. Men Herman älskade den gamla brunnen på tomten.

Jag och Herman hade ändå en rätt trevligt stund tillsammans även om mina förhoppningar om att hittat tomten med stort T inte föll in. Medan vi for längst inlandsvägarna såg vi 10 ödehus, 7 renar, 2 älgar, 2 harar och 2 orrar. En helt vanlig biltur i inlandet.

Såg en sak som gjorde mig väldigt glad. Någon har köpt det ena ödehuset i Gransjö och börjat renoverat. Det är det stora fina huset värt.

När vi passerade kraftstationen i Ljuså sa Herman, mamma är det där en kyrka? Jag kan förstå hans tanke, det är en pampig vacker byggnad.

Tyvärr slutade inte min jakt idag utan den får fortsätta. Skam den som ger sig. En dag skall en tomt eller en tomt+stuga dyka upp som passar mig. Jag längtar så.

4 kommentarer:

Neurotic Kitten sa...

Synd att du inte fick napp. Lycka till med det fortsatta letandet.

missj sa...

Jag vet inte vilken prisklass du tänkt dig:
http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-2rum-vandtrask-bodens-kommun-vandtrask-44-1816736

http://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-centrala-harads-bodens-kommun-radhusvagen-29-1570258

Detta har ju en massa potential men kanske för dyrt: http://www.hemnet.se/bostad/villa-369m2-sandtrask-bodens-kommun-sandtrask-226-1741513

Béatrice Karjalainen sa...

För stora och för inpå annat. Dessutom går gräsmatta bort. Har redan en tomt jag inte hinner med. Det jag söker är mer en skogskoja än ett fritidshus. Det är främst till mig för korta besök. Ingenstans där hela familjen skall vara över sommaren.

Anonym sa...

Det här huset, skulle du kunnqa beskriva om det fanns grannar? eller var det "ödeshus" runtom?

Hur många kvm var huset? Långt att åka från Malmö bara för att kolla.

Maila gärna mig, vincent_v55@hotmail.com

Annars en jättebra blogg