01 februari 2020

#beas365project2020 - Trött och snöigt

Fick köra till Luleå kl 02 i natt för att hämta hem Vincent som varit på krogen. Sista bussen går ju 00:55 så då fick mamma ställa upp i snöovädret. Det var inte jättekul att köra i skitvädret särskilt när jag bara hade hunnit sova 2 timmar (borde lagt mig tidigare och han hade sagt att han ville bli hämtad runt 3).

Däckade omgående när vi kom hem igen och sov länge på morgonen. Ute vräkte snön ner fortfarande. Beslutade mig för en promenad ändå. Gick bort till Svartbjörnsbyn och fotade en del på vägen. Trots skitvädret var det vackert ute och jag fick med mig flera bilder som jag gillar. Men bara en kan ju vara dagens bild. Det får bli den här. Bråkar lite med mig själv om grässtråna/kvisten som sticker upp till höger borde bort eller inte. Jag brukar ju försöka undvika att ta bort saker i efterhand men jag hittade ingen vinkel där jag blev av med dem och jag kunde heller inte gå dit och sparka över snö utan att lämna spår efter mig (dessutom var snön 3-4 dm djup och blöt så jag ville ju inte riktigt gå i onödan heller).
Sony a7rII, Tamron 28-75, 69 mm, ISO 100, f/9, 1/25 s
Från Björnsundet fick jag för mig att jag skulle gena över Bodträdet in mot stan. Gick ut på ett hårt skoterspår genom en dunge. Det var bara det att där hade det kört ett flertal skotrar, ute på sjön hade de alla tagit olika vägar. Så alla skoterspår var jättemjuka och fyllda med nysnö. Jag sjönk ner flera decimeter varje steg. Dessutom fick jag motvind och snön var nu små isflagor som sylvasst borrade sig in i ansiktet och lyckades ta sig förbi glasögonen och in i ögonen. Fruktansvärt obehagligt. Jag strävade på och lyckades tillslut ta mig fram, genomblöt. Gick och fikade. Satte mig med datorn, redigerade bilder och valde dagens bild, svårt idag faktiskt.

Inga kommentarer: