20 december 2020

Akvarellförsök #34 - Moln

Jag fortsätter testa olika tutorials för moln. Scratchmade journal har en tutorial med flera moln, jag provade den första. Hon har även ett blogginlägg med mer nyttig info. Mitt Arches 185 g med grov gräng passade inte alls vilket jag borde ha förstått  redan innan jag provade eftersom tekniken var mer eller mindre den samma som i övning #31. Eller så är det jag som inte får till rätt mängd vatten i pappret.

Denna gjordes på en fjärdedel av pappret, gjorde övning #35 på samma papper. Gillar att måla i det lilla formatet.

Mer papper står på inköpslistan men det är så himla dyrt här i Sverige. Kikade på Amazon UK och här är det nästan halva priset. Borde kanske lägga en stor beställning innan Brexit. Men då gäller det att varans transport startar före 31/12 och det kan man ju inte alltid bli garanterad. Finns det något EU-land där papperna är billigare? Frankrike där de flesta tillverkas? Köpa papper på rulle blir det billigare, var köpa i så fall?

Vilka papper använder ni och till vad? Har fått tips om märken men inte varianter. Ex Archer, Fabriano mfl har ju hur många papper som helst. Anna Hörnfeldt har en pappersgenomgång i sin blogg, jag får väl ta och läsa den en gång till och försöka bli lite klokare.

Inga kommentarer: