31 maj 2008

En massa brandmän

Idag var det öppet hus hos räddningstjänsten så jag cyklade dit med barnen. Vi fick se hur de räddar människor från en brinnande lägenhet, hur det går om man försöker släcka brinnande matolja med vatten (eldboll ett par meter upp i luften) och vad som händer om man eldar på sprayburkar (de hade den instängd i en stålbur för att den inte skulle sticka iväg). Sen var det även uppvisning hur en räddning vid bilolycka går till samt att barnen fick sitta i/klättra på olika räddningsfordon samt åka 18 meter upp i lyften med en av kranbilarna. Jag stannade på backen :-) Vi giock även en tipspromenad vars frågor skulle behöva granskas av någon som kan hur man ställer klara frågor. Det skall inte vara tveksamheter hur frågorna skall tolkas.

Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev inga foton den här gången.

Jag tyckte att de borde ha något för mammorna oxå, tänk brandmän i bar överkropp som tvättar brandbilar, mmmm..... Lite kan man väl få drömma :-)

På vägen hem mötte vi en karavan med 9 Corvette av olika modeller, mmm mysigt muller.

Solen gassade hela dagen så nu har jag fått lite färg på kroppen, känns skönt att inte vara vinterblek.

Klockan är 20:38 och solen skiner fortfarande ute, det känns helt overkligt, det var ju nyss det var kolsvart nästan dygnet runt.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: