01 maj 2008

Valborgsmässoafton

Tidigt på dagen började jag bläddra i alla annonstidningar och kika på Friluftsfrämjandets hemsida för att hitta vilken tid deras firande på Gruvberget började men kunde inte hitta något (Lokalavdelningen i Boden har en egen webbsida men den verkar inte vara uppdaterad på flera år). Tillslut så hittade jag en rad på Swedish Laplands webbplats (Som Bodens kommun länkar till för evenemang)där det stod Valborgsmässoafton på Gruvberget men ingen tid. Däremot stod det ett kontaktnummer. Så jag motade telefonskräcken och ringde. En person som inte lät ett dugg serviceinriktad svarade och jag framförde mitt ärende att jag inte hade lyckats hitta någon starttid för firandet och hennes svar lät som om det var helt med flit de inte satt ut någon tid. Men jag fick tillslut veta att de skulle öppna serveringen kl 18:30 och tända brasan 19:30.

Så efter en skön dag i solen packade vi ihop korv, bröd, dricka, ketchup, senap, bostongurka, rostad lök, papper, kniv mm mm. i en ryggsäck och begav oss upp på Gruvbergbet där vi brukar fira valborgsmässoafton när vi inte är hemma hos någon. Det brukar vara eldar igång i grillplatserna och inne i stugan servering av våfflor mm samt lekar för barnen och fiskedam.

Vi kom upp på berget kring kl 19 och det stod bara 2 bilar där, brukar vara fullt en bra bit ner i backen. Ja ja många kanske gick upp i år var min tanke. Men uppe vid stugan var det bara 2 andra familjer och ena grillplatsen var alldeles översnöad och den andra var täckt med halveldad surved och hur många ölburkar som helst. Man fick dessutom vada i ett par dm snö för att ta sig fram till dem. Jag gick in i vedförrådet för att hämta ved men det var helt tomt. Vi gick in i stugan och där var det bara våffelservering och inget mer. Grymt besvikna bestämde vi oss för att skippa firandet där uppe i år. När vi började bege oss ner för berget igen så kom det några fler bilar men inte var det många inte. Jag undrar varför Friluftsfrämjandet inte tar vara på detta tillfälle att visa upp sig. Förra året var Skogsmulle där och berättade om sin verksamhet och bjöd barnen på godis. Mina barn hade sett fram emot att få träffa Mulle.

Vi for in till stan och käkade på restaurang och sen for vi hem. Grannarna har alltid sina barn och barnbarn på besök och i vanliga fall kommer vi alltid ner till deras brasa efter Gruvberget och snackar med dem en stund men i år fick det bli huvudbrasan för oss. Det var jättetrevligt, vi grillade lite korv, ungarna busade med barnbarnen och jag satt och pratade med de vuxna.




Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: