09 november 2009

Det kom ett brev, ett riktigt brev med frimärken

I brevlådan idag låg ett kuvert adresserat till mig, det var från min älskade mormor som jag inte träffat på flera år. Saknar henne varje dag. Jag måste ta mig ner till Vänersborg eller få henne att komma hit upp och hälsa på.


Det är något speciellt med att få ett handskrivet brev så här i datortider. Skall ta mig tid och leta fram ett fint brevpapper och skicka henne ett svar.

Jag hade skickat henne en bok, ett signerat ex av Mikael Anderssons Armlös, benlös men inte hopplös. Mikael signerade sin bok på bokmässan och jag kände direkt att det skulle vara en bok min mormor skulle tycka om. Mikael skrev en fin hälsning till "Mimmi" i boken vilket hon uppskattade.

Hennes brev börjar med en sammanfattning av bokens början, man kan ana att hon själv blivit stärkt av att läsa Mikaels berättelse men att hon saknar morfar något enormt "Om jag visste att jag fick träffa Sven skulle jag kunna dö idag". Det gör så ont att läsa, jag vill ha min Mimmi hos mig.

Hon skickade mig mun- och fotmålares almanacka för 2010, en förening hon alltid köper kort från dem. Man kan inte annat än fascineras. Bilderna i almanackan är otroliga, de målar bättre med mun och fötter än vad jag någonsin kan göra.

2 kommentarer:

Therese sa...

Hej, kul med "riktiga" brev. Och kul att du fick mig att ta fram den gamla Kentskivan som jag lyssnat på idag då jag varit hemma med Nora som är krasslig. Pratade med Netti i veckan och hörde att ni också ska gå på bröllop, kul!

Béatrice Karjalainen sa...

@Therese Aha vad kul att ni oxå kommer på bröllopet. Kom just på att Kentfrasen skall vara "Jag fick ett brev...." men kopplingen kom visst ändå.