17 november 2009

Halvtidsdäckad

Var på väg till jobbet i morse, eller rättare sagt till träningen med jobbet då blixtar började fara genom skallen. Jag får migrän 1-2 gånger per år. Verkar enligt bloggen som att jag hade en attack 1 december senast så jag har haft ett bra 2009 tydligen, 2008 var dåligt med 3-4 stycken.

Jag anade att det skulle kunna vara ett sådant där kul anfall där jag antingen tappar synen, jo det flimmrade lite så jag var lite orolig när jag skulle köra hemåt igen, eller ett sådant där jag ser konstiga saker (var ju inte en mysko biverkning av medicin utan en effekt av migrän). Skyndade mig hem, poppade ett piller och bäddade ner mig, fortfarande iklädd mina träningskläder. Kände hur dunkandet i huvudet tilltog, hur någon satte skallen i skruvstäd men jag lyckades däcka innan gubben med hammaren tilltog i styrka. Sov från 9 till 13, vaknade vrålhungrig men vågade inte kliva ur sängen, nä knappt röra på huvudet.

Men tog mig upp tillslut och allt snurrade, lågt blodsocker och blodtrycksfall, trillade nästan i köket men hittade ett köksbord att gripa tag i. Som tur är går sådana anfall snabbt över bara jag är stilla en stund. Fick i mig några mackor och nu känns det rätt ok. Huvudet känns mörbultat och det blixtrar lite fortfarande men det är på väg att dra bort och nu hoppas jag att ovädret inte återvänder på ett bra tag. Är glad att jag han somna innan det brakade loss med full styrka för då vill jag bara ligga i fosterställning och gråta, det gör till och med ont att röra ögonen.

Skall åka och hämta barnen på skolan och handla lite middag, sen får det bli att ligga på sängen och läsa ett tag. Hålla mig stilla brukar vara en god idé. Så håll tummarna för att det nu är över för idag och att jag bara var halvtidsdäckad.

Inga kommentarer: