02 februari 2014

Blåsig kvällsfotografering

Efter att jag hämtat Vincent på träningnen på Hildursborg idag kunde jag inte låta bli att åka tillbaka. Gillade frosten på väggen med den gamla neonsylten. Synd bara att skylten inte verkar fungera så att man istället har satt belysning som lyser upp den. Tycker de borde fixa originalet istället så boden också kan ha en BAD-skylt.

Sen när jag skulle fara hem funderade jag hmm finns det något mer kul som jag kan prova att fota här i Boden på kvällen och kom att tänka på att jag läst i tidningen att de tappar vatten i dammen just nu så jag åkte dit. Passade på att även ta några bilder på hängbron som jag hade fått syn på när jag passerade över dammen. Jösses vad det blåste ute, stativet stod knappt still, blev en rejäl utmaning att försöka få skärpa med långa slutartider. Fix göra allt jag kunde för att dra upp slutartiden och stå så att kameran fick vindskydd. Hade någon sett mig hade de nog undrat vad jag sysslade med.

På tal om att undra vad saker sysslar med så irriterar jag mig på Lightroom 4 just nu. Min sista bild här får konstiga pixlade band i tonövergången i himlen. Mycket irriterande. Är det bara jag som ser det på min laptop eller ser ni dem oxå (om ni kikar på bilden i stort format)?

Inga kommentarer: