20 februari 2014

Det är så lätt att tänka bort det som inte är nära

Jag skänker en del pengar till välgörenhet varje år och jag har mina fadderbarn i Mali (är lite orolig för dem just nu när jag hör om stridigheter på radio) via Barnfonden. Eftersom jag är lite hörselskadad själv får hörselskadades förbund en slant varje år och när en nätbekant gick bort i cancer var det naturligt att skänka pengar till Cancerfonden. Gunnar, pappa till Abbe brukar uppmana att skänka till Hjärt- och Lungfonden med en påminnelse om att Abbe kunde räddas. Det tar alltid och jag skickar pengar. Sambon ger till Läkare utan gränser.

Men varje dag hör man på radion om Syrien. Tidningarna visar förskräckliga bilder men ändå tar det inte riktigt. Tänker att jag skall när jag ser annonskampanjer om att skänka och glömmer sen bort det. En bidragande orsak var när WyWallet infördes på många ställen så blev det för krångligt med SMS-stöd och jag kunde inte fixa snabbt.

Men igår så postade Emma Marie Andersson en film som fick mig att fundera.
Jag hade garanterat tagit av mig jackan eller på annat sätt värmt pojken. Det är sådan jag är men varför har det då varit så svårt att tänka på alla som måste frysa som f-n i exempelvis Syrien? Filmens slutkläm fick mig verkligen att tänka till och skämmas. Så jag googlade och hittade ett sätt att för 210 kr skänka 6 filtar, sägs räcka för en normalstor familj för att hålla värme.

Men jag blev lite bestört när tackmailet kom. De kommer skicka ut gåvokort på papper till mig. Men jag vill inte ha några. De kostar pengar att tillverka och postgången är inte gratis. Använd pengarna till flyktingarna istället. Mailade det till dem och hoppas inga kort kommer på posten. Gåvan var till syrier inte för att jag skall känna mig lite extra bra en dag jag inte kom på någon present till någon utan för att jag faktiskt vill skicka lite värme. Skulle jag köpt i presentsyftet räcker det gott och väl med det man kan ladda ner själv och skriva ut.

Inga kommentarer: