27 februari 2014

Todziner är kluriga grejer...

Kul att min iPhone vill ändra todzin till tidszon det är precis vad det betyder men är ett uttryck som är ca 15-16 år gammalt från gamla arbetskamrater som var ute och reste och lyckades kasta om lite bokstäver. Sen dess har det i bekantskapskretsen hetat todziner.

Men nog om "kompisslang/kompisdialekt". Kollade min kalender idag för barnen ville veta vilken tid vi drar till fjällen på lördag. Blev aningen fundersam när kalendern sa 08:31. Var helt säker på att det skulle vara 07-någonting. 

Öppnade upp eventet och i det står 07:31. Det betyder att Tripit som sög upp  bokningen från min epost har fel på sina todziner någonstans. Mycket enerverande att inte kunna lita på det som står. 

Har nyligen på jobbet bråkat med hantering av tidszoner och vissas system användning av UTC. Tanken är god me ibland har de inte tänkt helt klart känns det som. 

Varje gång jag måste ta hänsyn till tidszoner är det alltid något fall som skall strula till det. Tänk om det kunde vara som månaderna. De heter samma överallt fastän själva årstiden växlar. Så varför måste solen stå högst på himlen klockan 12 eller vad det nu är man försöker åstadkomma. 

Inga kommentarer: