19 februari 2014

Kaos och botgöring

Dagen har ägnats åt kontakt med supportavdelningar. Endast Binero fick godkänt idag. De lyssnade på mig och bad mig inte göra en massa saker jag redan gjort. Tack för det. En trevlig person i andra änden knapprade sig blå och konstaterade att nä jag hade inte gjort något fel alls utan kunden ligger i deras gamla miljö och behöver flyttas till ny.

Men innan det hade jag uppdaterat en php-fil och råkat spara med UTF-8. Hela kundens site slutade att fungera. Panik!! Googla googla för att hitta vad som blivit knas. Det var ju meningen att jag skulle fixa en grej inte söndra. Men tack till alla snälla vanliga varelser där ute på nätet som svarar på folks frågor och ännu större tack till er som ställt en fråga, kommit på svaret själv och faktiskt uppdaterat frågetråden med lösningen. En sådan räddade min fadäs (och det innan jag kom fram i supporten för att fråga om det där som jag skulle fixa).

Men jag fick botgöra på ICA. En ung kvinna med 2 småbarn i släptåg behövde hjälp med att hitta ingredienser till middagen. Hon var uppenbarligen inte van att varken handla eller laga mat. Vi småpratade lite, hon hade kommit som barn från Tunisien för 4 år sedan. Pratade en perfekt svenska och berättade att barnen var syskonen och hon skulle stå för middagen idag. Vi letade tillsammans fram fiskbuljong, hummerfond, stenbitsrom mm. Trevligt att få hjälpa till och få en pratstund på ICA. Hoppas det blev en god middag. Receptet såg ut att komma från typ hemkunskapen i skolan.

Inga kommentarer: