08 februari 2014

Lite väl äventyrligt på kvällen

Vincent skulle hämtas 22:10 på Bodenarenan efter att ha varit i Kiruna och spelat handboll mot Öjebyn och Älvsbyn. Jag behövde upp på Gruvberget och hämta nya papper till vår trottoarpratare så jag tog med mig en trött och trött och törstig Vincent upp.
Snön har vräkt ner två dagar nu och vägen upp på berget var inte plogad. Men upp tog vi oss - nästan. När vi var uppe vid sista knixen upp till parkeringen så var det tvärstopp. Kom inte en millimeter. Vincent tyckte att jag skulle kliva ur och gå upp till stugan så det gjorde jag. Stod 2 bilar utanför och där inne rörde sig pannlampor. Fuck stugan var uthyrd. Ja ha jag gick ner till bilen igen. Började backa och svänga runt mot nerfartsvägen. När jag väl stod rätt och skulle köra framåt kom jag inte en millimeter. Trixade fram och tillbaka men kom mig inte loss. Ut ur bilen för att med händerna gräva bort tung blötsnö. Kom mig några centimeter men sen tvärstopp igen. Fan fan fan. Klockan var mycket och både jag och Vincent var trötta.

Bestämde mig för att gå upp till stugan och be om hjälp. Knackade på och klev in. Där inne stod två förvånade elektriker med pannlampa och grejade i proppskåpet. De kunde hjälpa mig loss strax. Hämtade det jag kommit dit för och sen följde de med ner och efter 2 försök kunde jag och Vincent tq oss hem med en bensinlampa som lös, en mätare i botten och den som talar om hur långt jag kan köra på tanken på 0.

Men nu är skylten ute igen.

Inga kommentarer: