04 maj 2014

Drömplanering och app/webbapplikationsefterlysning #065 #blogg100

Jag har förhandlat till mig att få gå en kortare camino i sommar. Borta 7-9 dagar. Så nu håller jag på att titta på mina alternativ.

Jag gick Camino Frances som är nästan 80 mil (tror jag gick 78 mil) på 23 dagar, Camino Finisterre 20 mil på 6 dagar och Camino Inglés 12 mil på 4 dagar. Dvs 3,4 mil i snitt per dag vilket gör att det borde jag klara av även i sommar tycker jag. Med 7 dagars vandring är det nästan 24 mil. Om jag plottar ut en 24-milsradie från Santiago de Compostela så kan jag starta i dessa områden.

Så nu börjar jakten på Caminos som motsvara det får väl ta med några som faller utanför ifall jag förhandlar till mig fler dagar ;-) Men det finns ju camino som slutar på andra ställen än Santiago så jag får kika på dem också.

Den här bra bilden har jag snott från http://www.compostelagenootschap.be/ den visar en stor del av de caminos som finns i Spanien och Portugal. En annan bra karta finns här, perfekt med avstånd till Santiago de Compostela för varje ort som visas. Peter Robins har en väldigt detaljerad karta på sin webbplats. Tänk om någon kunde skapa en webbapplikation/app med alla rutter och huvudsakliga städer inblandade. Sen så kan man ange hur långt man vill gå och vips trillar det ut ett förslag. Godesalco.com har en start med 3 caminos, Francés, Via de la Plata och Le Puy, de spottar dessutom ur sig en massa bra grejer. Men jag vill ha mer hjälp med var jag skall gå inte bara vad som finns där sen.

Någon som känner för att hobbykoda lite? Men helst vill man ju ha all info men jobbigt att hålla uppdaterat.
 

När jag kikar på kartan och letar fram ställen som är på rätt avstånd hittar jag:

  • Porto på Caminho Portguése till Santiago de Compostela, 219 km (nackdel är att om jag vill gå hela från Lissabon någon gång så har jag gått en del redan men det finns lite alternativa vägar)
  • Sanabria på Camino Fonseca till Santiago de Compostela, 249 km
  • Luarca Ruta de la Costa till Santiago de Compostela, 223 km
  • León på Camino Al Salvador till Oviedo, 121 km (men det är ju bara 3-4 dagars vandring så i så fall får man göra något mer)
  • Oveido på Camino Primitivo till Santiago de Compostela, 285 km kräver ca 8 dagar.

Slår man ihop de 2 sista blir det ca 12 dagar i så fall måste jag förhandla till mig en veckas ledighet till. Sen finns det ju i och för sig även sträckan på Camino Francés men den har jag ju redan gått på.

Inga kommentarer: