17 maj 2014

Fika på Rävasten #078 #blogg100

Idag kom 3 vänner hela vägen från Luleå till en liten håla (Vändträsk) utanför Boden för att fika med mig. Trevligt med sällskap. Ägarinnan till fiket bad så mycket om ursäkt att hon inte hunnit med att baka glutenfritt när jag kom. Men hon hade i alla fall goda hallonmuffins i frysen.

Efter fikat gick vi ut på en liten promenad i vad som blev regn bara efter några meter men vi fortsatte ner till Hundsjön. Jag fotade några konstiga vissnade "rosor" och plurrade foten i ett vattenhål.


När jag kom hem hade jag tänkt att greja i trädgården men regnet vräkte ner så det blev lite tid i soffan framför TV:n istället. Herman bestämde sig för att sova över hos en kompis och när jag åkte dit för att lämna lite övernattningsgrejer fick jag syn på igelkotten som flyttat in i trädgården. När jag kom tillbaka gick jag ut med lite kattmat till den och mobilkameran i högsta hugg. Hen är lite blyg än så länge.


Tittade på "En dag" var så arg på Dexter hela boken så jag vet inte varför jag såg på filmen. Slutet är precis lika upprörande i filmen som i boken och jag var lika arg på puckot Dexter nu. Dessutom hade de klippt bort flera av de bitar jag gillade bäst med boken. Det är ju sällan en film lever upp till boken. En bok kan innehålla så mycket mer och man fastnar för olika delar. Men precis som när jag läste boken så bölade jag.

Inga kommentarer: