11 maj 2014

Korvförsäljning med ett stänk av ångest #072 #blogg100

Nu skall Vincents lag sälja korvar för att få ihop de pengar som behövs för att åka på två cuper med buss. De skall sälja älg-, ren- och vildsvinskorv från viltlaget.se. Man fick med smakprov på älgkorven och den var god (kunde äta den då den är både gluten- och laktosfri). 3 korvar à 300 g för 160 kr. Helt ok pris tycker jag. 

Hoppas bara sonen samlar mod nog att gå och sälja. Jag ser på honom hur det är extremt obekvämt. Han har inga släktingar eller föräldrars vänner att sälja till. Det blir så otroligt tydligt hur "isolerade" vi är här i Boden. De jag umgås med bor alla i Luleå, får väl själv kontakta dem och försöka sälja på dem korv. Vi känner inte så många av grannarna heller (inte ens säker på att alla skulle identifiera sonen som granne om han ringde på) vilket gör att det blir jobbigt för sonen och jag lider med honom för jag är själv inte någon dörrknackartyp. Vägrar göra kallringning på jobbet eftersom det ger mig en stor ångestklump i magen. Men nu måste jag alltså tvinga ut sonen på ett sådant uppdrag för 10 korvpaket skall säljas. 

Jag och sambon kommer givetvis ha med oss listor på jobbet oxå men där är det försäljning av något typ en gång i månaden. Folk har inte pengar till allt som säljs. Och man sponsrar kanske inte så gärna en klubb från grannstaden. När vi sålde Newbody åt Herman fick jag inte in en enda beställning. 

Vi skulle kanske kunna köpa oss ur det 10 paket korv skulle generera 500 kr till lagkassan, 500 kr har vi råd att lägga ur egen ficka. Men samtidigt känns det lite fel. Skall de som har råd slippa skicka ut ungarna? Det här med föreningsliv är ett enda gissel i bland. Det är verkligen inte gratis att ha barn som idrottar. Bara i år har jag nog lagt ut 5000+ på sonens fotbollsspelande och då har säsongen precis börjat. Kläder, skor, medlemsavgift, cupavgifter mm. Sen tillkommer en del körande, bakande, kaffe och tid i form av skräpplockning, servering på A-lagsmatcher mm. Inte undra på att jag aldrig fick vara med i lagidrotter som liten. Heltidsarbetande ensamstående mamma med kass ekonomi. Tänkte aldrig på det då. Nu har vi råd och vi får ta oss tiden. För sonens skull, han älskar fotboll. Synd bara att alla hans kompisar spelar i laget annars hade han kunnat sälja korv till deras föräldrar ;-)

När det gäller korvarna här så kan företagare beställa minst 25 paket och lämna sonens klubb som referens då får de provision men företaget får korvarna levererade direkt. Önskar bara att jag kände lite företagare som kan tänkas vilja ge bort en påse korv i ex midsommarpresent. Är kanske du som läser detta en sådan? Hör av dig i så fall.

Ni andra några bra tips på försäljningsknep jag kan dela med mig av till sonen.

Inga kommentarer: