29 maj 2014

Herman sprang 2 km i strålande sol #090 #blogg100

Dagen tillbringande jag och Herman i Piteå. Först var vi på Starloppet där Herman sprang 2 km. Han sprang i 01/02 vilket är tufft när man är decemberbarn. Om någon född 01 i januari är med är den personen nästan 2 år äldre. I den här åldern är det stor skillnad. Men han bryr sig inte så mycket som tur är. Han sätter upp ett eget mål och siktar in sig på att nå det. Men visst hoppas han på en pallplats. Idag blev det ingen sådan.
Han kom 7:a av 12 startande med sin tid på 08:59. Han siktade på 9 minuter så han tog sig under det. 2 gånger hade han varit tvungen att ta sin astmaspray. Svårt att bedöma om han har andningssvårigheter eller helt vanligt trötthetssymptom när man tar ut sig. Skall be hans tränare ha lite uppmärksamhet på det där. Men just nu är han lite förkyld och då svullnar det lättare i andningsorganen. 

Lite synd att åldern inte skrivs ut i resultatlistan så han vet om han sprang mot mest 01:or eller 02:or. Killen som vann var i alla fall en supersnabb orienterings-01:a. 1 och en halv minut snabbare. 

På tal om resultatlistor så verkade de ha totalt kaos på dem och vi väntade 1,5 h efter loppet för att få se resultatet men tillslut gav vi upp. Det han vara prisutdelningen där vi i alla fall fick veta att han inte var topp 3. Sen när resultatet väl kom upp på webben hade de tappat bort 4 minuter på alla tider. Så enligt det sprang han på 04:59. 

Idag fick han låna min ena Garmin men tyvärr så missade han att trycka på stopp vid mållinjen men det blev bara en sekund för mycket. 
Vi hade en skön dag i solen, sonen var nöjd med sin insats. Vi fick se både Charlotte Kalla och Magdalena Pajala komma i mål på Star Extreme. Jäklar så vältränade de är och snabba. 

När vi hade åkt därifrån åkte vi in till Piteå för jag behövde få i mig något att äta. Herman testade även en rutschkana.   

Hade inte hunnit äta hemma innan vi for och på loppet fanns inget glutenfritt så jag var riktigt hungrig vid 13:30. Vi hamnade på Eklunds på gågatan. Lyckades efter många om och men (alltså de måste anställa lite service minded personal på det där stället) få beställa en glutenfri varm landgång. Hade från början frågat efter gluten- och laktosfritt men är lur på att jag fick smör på mackan. Sen så såg jag på menyn att det var köttbullar på mackan så jag frågade efter att beställning var gjord till köket om deras köttbullar var glutenfria (liksom en dubbelkoll eftersom hon bara ropat "landgång på glutenfritt bröd" in i köket). Nä det var de inte. Men hallå sa jag. Jag beställde en glutenfri smörgås så kan ni ju inte sätta köttbullar med glute i på den. "ja men många klarar ju av det" svarade hon då men sa att de kunde plocka bort dem och skrek in i köket att de skulle skippa köttbullarna. Jösses har de ingen koll alls på det där stället. Förra gången jag var där i fjol så frågade jag efter gluten- och laktosfritt fika och då pekade hon ut vad som var laktosfritt och vad som var glutenfritt. Jag tittade mycket frågande på henne och hon pekade igen. Suck! Nä dit går jag nog inte mer. Fick ett rejält magknip på väg hem sen så jag är osäker på vad jag faktiskt fick i mig i den där mackan. 

Sen stannade jag och Herman vid vattnet. Jag njöt av solen medan han provade att bada fötterna i det iskalla vattnet. På vägen hem däckade Herman i bilen.

Inga kommentarer: