18 maj 2014

Knytte pass 2 mm #079 #blogg100

Idag hade vi kanonväder här i Boden så jag och knyttarna behövde inte frysa i skogen.

Har fortfarande 14 barn och måste nog säga att det är aningen för många. Kan inte riktigt se alls hela tiden och dessutom är det många barn som inte alls lyssnar, inte vara med osv och då blir det lite jobbigt. Känner mig som en urusel ledare ibland. Sen så tycker jag föräldrar curlar sina barn lite väl mycket ibland. Om jag ber barnen hämta kottar så har jag en bild av att man skickar iväg ungen att hitta en kotte eller möjligtvis följer med lite bakom. Men en del verkar ta det som tävling nästan. Letar snabbt fram en kotte och ger barnet. Mina tidsplaner spricker ju helt. Vissa uppgifter skall ju ta tid. Då får jag snabbt komma på något nytt. Känner att jag inte riktigt får till passen. Skogen har sina begränsningar. Skulle vilja ha en myrstack i närheten. 

Idag blev det naturbingo och lite annat. Nästa gång skall jag försöka ha lite stenar och lavatema. Kanske gör vi stengubbar om jag hinner fixa lim, garn och färg. Eller så bygger vi en naturtavla nästa gång.

Efter knytte däckade jag i sängen 2 timmar innan jag jobbade i trädgården i 3 timmar. Kikade på Talang med Herman. Rätt vinnare i år tycker jag.

Avslutade kvällen med att mata igelkotten (eller igelkottarna för vi har tydligen 2). Sen slöande i soffan framför TV:n.

Inga kommentarer: