17 december 2014

#blogg24 #17 Darjeeling är försvunnen!

Varför tappar man alltid bort sin telefon när den är inställd på ljudlöst och/eller när den har slut på batteri.

Idag bytte jag jacka när jag kom hem och skulle iväg på en grej. Jag lade både mobilerna på hatthyllan och är rätt säker på att båda lades i jackfickan på den jacka jag tog på mig.

Tänkte, ja just det denna jacka har ju dumma fickor, bäst att dra igen dragkedjorna, men så fiskade jag upp bilnyckeln ur jackan och skyndade mig till bilen. Glömde dra upp dragkedjorna.

Körde till restaurangen, parkerade, hoppade ur bilen och småsprang in på restaurangen. Tog av jackan och hängde på stolen. En stund senare behövde en jag var där hjälp med en grej, jag fiskade upp min Lumia ur fickan och noterade att min iPhone inte var i den fickan. Hmm jag kanske lade ut den i bilen. Tänkte inte mer på det. När vi hade ätit klart kollade jag på golvet där vi suttit för säkerhets skull så att den inte trillat ur när jag hängde upp jackan men ingen telefon.

Ut i bilen. Ingen telefon. Hmm kan det varit så att jag faktiskt bara tog med Lumian, iPhonen hade ju bara en procent batteri när jag for, den ligger nog kvar på hatthyllan trots allt. Hem, kollade uppfarten men ingen telefon, sökte igenom bilen, ingen telefon. Ringde till den och det ringer men den är på ljudlöst och jag hör ingen vibration heller. Hmm in i huset den måste ligga på hatthyllan. Men nä. Tillbaka till restaurangen, kollade parkeringen och trottoaren till ingången ingen telefon, in på restaurangen. Ingen telefon där heller. Hem igen. Surfade in iCloud och kollade där eftersom det går fram signaler har den ju batteri kvar. Men där står det att den inte har nät, så brukar det ju vara när den är avstängd men det är den ju uppenbarligen inte för när min mobil är avstängd skall man hamna på mobilsvar direkt (är jag rätt säker på). Så om någon hittat den var har de då stoppat den som gör att inte 3G funkar?

Nu har jag satt lås på den och ett meddelande om att kontakta mig på mitt andra nummer, lämna den i brevlådan eller maila mig, den skall även börja låta när den får nät.  Så med lite tur är den upphittad av någon med en iPhone 4/4S-laddare eller inlämnad hos polisen i morgon. Undra om det ens går att nå polisen och fråga om upphittade saker via telefon eller om jag måste göra en förlustanmälan först. Kanske lika bra att fixa med en gång och anmäla till försäkringsbolaget. Jag saknar ju min telefon.

Håll tummarna!

Eller så får jag se detta som ett tecken på att det är dags att köpa en ny telefon. För bara klara mig med Lumina gör jag inte. I den har jag exempelvis ingen bankapp eftersom Swedbank tycker att Windows Phoneanvändare kan man strunta i. Det finns lite andra appar jag saknar också så då måste jag ha en enhet till med dem.

Uppdatering: Skulle anmäla till försäkringsbolaget och kan inte logga in (påstår att mitt personnummer är ogiltigt), såg att man kunde logga in med Bank ID, perfekt testar det. Nä just det jag har ju inte hunnit aktivera Bank ID på Lumian ännu och på datorn verkar det ha lyckats gå ut. Går till internetbanken och skall logga in med min dosa (behövs för att skapa ett nytt Bank ID) då är batteriet slut i dosan och den modellen kan man inte byta batteri i själv. Hur tänkte de där? Att behöva åka till banken för att byta dosan, helt jäkla knas. Jag blir galen. Har ju Bank ID-inloggning på en massa andra saker. Aha nu ser jag att det går med va

Inga kommentarer: