11 september 2018

Snart bär det iväg på #beascamino2018

I morgon bär det iväg (04:35 kommer taxin), ryggsäcken är nästan färdigpackad, undrar hur allt fick plats (har några saker jag funderar på att slänga ut för att komma ner lite i vikt). Har fortfarande kameraångest då nya kameran är så jäkla tung med objektivet, 1,25 kilo det är nästan ett kilo mer än vad kameran jag hade med mig 2013 väger. Men jag skyller på att foto är mitt stora intresse så då får jag väl släpa med mig ögonstenen med betoning på sten.

Jag kommer landa i Málaga och därifrån blir det en busstur till Almería. Den 13 september börjar jag gå Camino Mozárabe till Merida där jag hoppar på Via de la Plata som jag följer till Granja de Moreruela där jag byter till Camino Sanábres. Total sträcka är i planen 1385 km men det lär nog landa på 1400 km med lite vilsegående eller att de dragit om för höghastighetstågsbyggen lite här och där.

Har markerat med grönt de leder jag redan gått och gult där jag tänker gå nu. Förhoppningsvis hinner jag även ut till kusten vid Fisterra eller Muxía så jag får gå från vatten till vatten.

Bild lånad från https://www.editorialbuencamino.com/
Jag har gjort en ganska så tuff plan för min vandring men också lämnat upp till 8 dagar i slutet för att kunna ändra mig eller hinna ut till kusten. Det känns bra. Just nu är medeldistansen 35,5 km/dag med längsta sträcka 46 km och kortaste bara 13,1 km så de där sista 2 dagarna kan nog komma att slås ihop till en dag med 34,8 km men jag gillar att tassa in i Santiago hyfsat tidigt, gå på lunchpilgrimsmässan. Vill absolut inte att det skall bli som sista dagen 2015.

Jag kollade upp mina medeldistanser för de övriga vandringarna för ett tag sedan, då såg det ut så här:
Camino CF 33,9 km/dag (33 d)
San Salvador+Primitivo: 40,57 km/dag (11 d)
Camino Portuguese (start Lisboa): 40,33 km/dag (16 d)
Camino del Norte: (start Biarritz): 41,9 km/dag (24 d)

Jag har några dagar som är över 40 km, de dagarna får ni hemskt gärna skicka lite pepprop. Dag 10 är det tänkt att jag skall komma fram till Córdoba som är en relativt stor stad, där funderar jag på att ta in på ett SPA, får man göra det som pilgrim, lyxa till sig lite. Skall bara övertyga mig själv att det är värt ca 2000 kr, dvs ca 5,42 kr/avverkad kilometer från starten dit.

Undrar du hur långt 140 mil är i något ni kan relatera till? Skulle jag starta hemifrån så skulle jag hamna i centrum i Helsingborg.

Inga kommentarer: