15 augusti 2005

+Förståelse -Förvirring

På senare tid har jag hittat en massa bilder på badrumsskåp/badrumshyllor i andra bloggar (ett exempel) och fattat nada. Ingen har direkt haft någon förklaring men den hittade jag idag hos Sadsmile (b)loggbok, så tack sadsmile för att du upplyste mig. Och jag kommer nog inte haka på denna trend, det får nog vara något roligare än badrumsskåp för att jag skall haka på. Fast jag får nog ångra rubriken för förståelse har jag fortfarande inte. Däremot förstår jag varför jag har djävelusisk träningsvärk idag och inte blir det bättre i morgon då jag testade att gå och springa i intervall idag :-)

Något annat jag förstår mig på är logiska pussel. Älskar att lösa sådana och fastnade lätt för Sudoku men här skall ni få något annat att bita i en liten stund (jag lovar den är jättelätt).

Vem äger firren?
Påstås komma från Albert Einstein som också påstås ha sagt att bara 2% av världens befolkning kan lösa den. Vilken del av befolkningen tillhör du?

Det finns fem hus i rad i olika färger. I varje hus bor en person med en unik nationalitet. Ägarna föredrar var sin dryck, röker olika märken på cigaretterna och har var sitt husdjur, varav en har en fisk.

Frågan är vem av dem äger fisken.

Ledtrådar:
1. Britten bor i det röda huset.
2. Svensken har hund som husdjur.
3. Dansken dricker te.
4. Det gröna huset är till vänser om det vita huset.
5. Det gröna husets ägare dricker kaffe.
6. Den som röker Pall Mall har fåglar.
7. Ägaren till det gula huset röker Dunhills.
8. Den som bor i mittersta huset dricker mjölk.
9. Den som röker Blend bor brevid den som har katter.
10. Norrmannen bor i det första huset.
11. Den som har hästar bor brevid den som röker Dunhills.
12. Den som röker Bluemasters dricker öl.
13. Tysken röker Prince.
14. Norrmannen bor brevid det blå huset.
15. Den som röker Blend har en granne som dricker vatten.

Det är inget lurt, ren logik skall ge dig det rätta svaret. Och ja det finns tillräckligt med information för att lösa problemet och det finns bara en rätt lösning. Lycka till!

Medan du klurar kan du alltid baka en kaka.

Motionsrapport: Jag hatar att springa men har insett att jag förr eller senare måste börja göra det om jag inte skall ge mig ut på timslånga promenader för att öka på intensiteten lite så idag testade jag att springa efter att jag hade promenerat 2,5 minuter. Efter 1,5 min ville jag bara vända hem och dö men jag bromsade ner och började gå i min vanliga racerfart igen och höll den i 10 min sen sprang jag 1,5 min igen och växlade så hela rundan så totalt sprang jag 9 minuter på min 9 km runda (som jag gick/sprang på 65 minuter idag). Kanske inte världens mest effektiva intervallträning men med tanke på att jag typ inte sprungit mer än till bussen bågra gånger de senaste 10 åren var jag ändå rätt nöjd. efter att jag hade kommmit hem och duschat av mig så var visst kattmaten slut så jag kastade mig på cykeln och köpte kattmat, efter det var det lika bra att mäta upp gårdagens runda som tog 21 minuter och den visade sig vara 2,9 km vilket för att det inte bara kändes som jag gick så fort så fötterna nästan tog eld igår jag gick i 8,3 km/h!, det ni! Ingen fart man håller en långpromenad direkt men när man vet att man skall gå en kort sträcka går det ju bra. Gick så fort igår att rundan jag trodde skulle ta 30 min bara tog 21 så jag var tvungen att ta en liten extrarunda på 9 minuter direkt när jag hade klockat tiden vid ytterdörren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bea, kul att se dig här! Jag skrev ut Einstein-problemet (från en annan sida) för några veckor sen och skulle lösa det på en resa hade jag tänkt. Började titta på det i sängen på kvällen, somnade efter en minut och drömde sen om rökande kanariefåglar i gula hus. Antagligen gör det mig till en helt egen minoritet av befolkningen.
Nu ska jag lägga till dig i min blogrulle!

Anonym sa...

Varsegod!! Kul att man kunde vara till lite hjälp där och komma med en upplysning.

*ler*

Anders (sadsmile)

Anonym sa...

Men jag blir ju så frustrerad..vart har du facit? :) Råkade snubbla över din sida och fastnade för denna gåta. Får det till att tysken måste äga fisken. Stämmer det? Tacksam för svar om du har :) /Linn

Béatrice Karjalainen sa...

@linn mångsén En jättesen kommentar, jo det är tysken (om jag nu minns rätt, var ju längesedan jag löste den själv).