29 augusti 2005

+Orientering -Sändare


Jaha då har man gett sig i kast med naturen idag då. Jag var iväg på orientering. Har nog inte orienterat sen gymnasiet (som jag gick ut 1993) men mindes det som kul. Regnet vräkte ner (precis som det skall när man orienterar, så var det i alla fall på friluftsdagar i skolan) och vi fick börja med att rita av kartan. Som gjort för fel nummer ett men efter 10 dubbelkollningar var jag rätt säker på att jag hade ritat rätt. Fick en starttid och sen bar det iväg.

1:an var nema problema, 2:an sprang jag bara rakt på, tyckte den kom lite tidigt dock. Men sen 3:an sprang jag visst förbi både en och 2 gånger innan jag och en liten grabb på sisådär 11 år lyckades gemensamt hitta den. 4:an drev mig till vansinne och jag undrade vaf d-n jag gjorde i skogen. Jag och grabben strålade åter samman och letade förtvivlat (på helt fel del av kartan kan man nog säga) tills vi var dygnsura, när vi hade sprungit upp för samma backe för tredje gången så träffade vi på en tjej som var lika vilsen hon. Vi letade tillsammans en bra stund tills lillkillen gav upp. Men skam den som ger sig. Jag och tjejen letade vidare och visst hittade vi kontrollen tillslut. Vips var orientering kul igen.

Kom plötsligt ihåg hur man använde kompassen oxå, ett akutinköp på Clas Ohlson igår, visste väl att kunskaperna från skolan fanns där bak i huvudet någonstans.

Plötsligt bara flög vi fram i skogen men kontroll 6 gäckade oss. Vi hittade stenen som den skulle vara på men ingen kontroll, vad f-n någon med oss skämta aprillo? Vi gav oss upp för berget och kikade men ingen kontroll vid någon sten. Så jag gav mig ner igen. Och vad ser jag då på baksidan av stenen??? Vips var flytet tillbaka igen och vi susade åter genom skogen. Men sista kontrollen (9:an) sprang vi bara förbi, lite väl ivriga så vi fick backa.

Summa summarum. Det var blött, lite kallt men jävligt roligt. Så det blir orientering nästa måndag igen och då skall jag nyttja kompassen från första sekund. Tiden då, blygsamma 90 minuter på en bana som bara är ca 2,1 km. Det går ju bara att bli bättre :-)

Köpte en pulsklocka (en Polar F11 Chiliröd) i lördags när jag var i Uleåborg (skall dock inte tråka ut er med den resan) och idag skulle jag testa vidundret i skogen men vad gör puckot då jo hon tar bara med klockan och bandet till sändaren men inte sändaren. Så jag får väl återkomma med rapport om min fysiska aktivitetsnivå.

En liten notis om resan dock. Det är ett hett tips att inte glömma bort ett språk man en gång lärt sig för att sitta hos sin gamla farmor och inte förstå ett jota om vad hon pratar om är bland det värsta man kan göra.

4 kommentarer:

lillaEgo sa...

Var är Du? Har Du tröttnat på Bloghysterin?

Nu ska jag smygläsa din kod för jag har trasslat sönder min.
:)

maruschka sa...

Följde efter lillaego hit, och jag ska nog stanna ett tag...*s*

Anonym sa...

vad betalade du för pulsklockan i ullared??

Béatrice Karjalainen sa...

Ullared? Uleåborg står det och mig veteligen är de inte Finlands svar på Ullared. Jag gav ca 1400 kr.