26 november 2006

Ett knallcerise vapen är fortfarande ett vapen

Idag var det skyltsöndag på stan här i Boden.

Ungarna ville köpa var sitt hemligt paket av tomten (Bodens IK tror jag det stod på skylten, trodde inte de fanns längre). De fick 30 kr var. Tomten påpekar att det finns blå och röda paket, de blå passar pojkar bättre och de röda flickor bättre. De blå paketen var mycket större än de röda så du kan ju gissa vad mina pojkar valde. Medan de valde frågade jag tomten vad skillnaden mellan pojkar och flickor var som gjorde att det behövs olika paket för dem men det erkände han ju att det nog inte var någon sådan skillnad egentligen.

Väl hemma öppnar V&H sina paket. H hade fått ett maskingevär som lät när man tryckte på avtryckaren och V hade fått en pistol som sköt iväg små platskulor jättehårt. Jag blev skitförbannad, packade ihop sakerna och förklarade för mina barn att de där lämnar jag tillbaka (de vet att jag ogillar vapenleksaker så de protesterade inte ens). Jag satte mig i bilen for tillbaka till stan och överlämnade vapnen med orden "De här får ni behålla, jag tycker det är förkastligt att ni säljer vapenleksaker till små barn. Det ena skjuter dessutom iväg kulor som kan göra den som blir träffad blind". De tog emot grejerna med ett "jaha" och fortsatte sedan prata med varandra. Åh jag var så arg. Men orkade inte tjafsa så jag gick och åkte hem igen.

Den pistol som V fick har jag dessutom svårt att se hur den kan vara tillåten.

Vad är det för fel på folk? Varför i hela friden var det knallcerise vapenleksaker i pojkarnas paket? Varför är det något man tycker att pojkar skall leka med? Jag tycker det är helt förkastligt att det ens finns leksaksvapen.

Åh nu sitter jag här och är skitförbannad men vet inte hur jag skall få skälla på idioten som ansvarade för leksaksinköpet. En insändare med dagens ris til NSD/Kuriren kanske?

Kanske kan passa på att skälla lite på de som anordnade fiskedammen inne i folkets hus oxå, hon som hjälpte barnen att kasta över snöret teaterviskade till de bakom storlek och kön på barnet. Sen fick man se de otroligt könsstereotypa leksakerna bilar/flygplan till pojkar nallar och prydnadssaker till flickor.

Har vi intekommit längre i Sverige år 2006?

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker dom förtjänar en insändare eller dagens ris, absolut. I fjol köpte vi paket av tomten på skyltsöndag. Systemet var uppbyggt så att man först köpte biljetter, fanns rosa och blå biljetter. Vis av erfarenhet med en liten pojkflicka rådfrågade jag dottern lite försiktigt och köpte sen en rosa och en blå biljett. Väl hos tomten fick barnen lik förbannat varsitt rosa paket!! Trots blå biljett. :-(

Anonym sa...

Välkommen till världen, baby.