01 november 2006

Någon dag kanske drömmen om ett renoverat hus slår in

Har tidigare bloggat om besväret att få hantverkare till huset och nu har även Norrbottenskuriren skrivit om min tröstlösa jakt på hantverkare. Får se om det kanske lossnar lite. Men bilden de letat fram till artiken är från när de gjorde en annan artikel i juni 2004, det är ett bra tag sedan :-)

Tidigare bloggningar: Hantverkare ett släkte för sig? och Hantverkare var god dröj!

Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte hur stort Boden är men det känns väl som att det kanske kan bli svårare för er att hitta en hantverkare efter en sån artikel. Att ni liksom blir svartlistade o att ingen vågar ta ett jobb hos er för att de är rädda att ni går till tidningarna om ni är missnöjda med jobbet, hur lång tid det tagit osv.

Béatrice Karjalainen sa...

Kanske det, nu var det inte så att vi gick till tidningen men tyvärr syns ju inte det i artikeln.

Journalisten är en bekant till mig som skulle skriva ett reportage om hur vi äntligen hade råd och tid att byta ut innehållet i huset från ett ihopplock av arvegods och studentmöbler till ett hem som präglas av vår egen stil. Hon frågade mig om det skulle gå att börja skriva reportaget i januari men jag fick säga nej eftersom vi inte har någon lust att byta ut möblerna innan vi fått ordning på själva huset. Hon höll precis på med ett reportage om hantverkare och tog då med min erfarenhet om att vi vill ha hjälp med jobben men inte hittar någon som vill göra det, kan säga at det gäller jäkligt många just nu om man inte råkar känna någon. Det byggs en massa hus just nu och alla hantverkare är där och jobbar.

Vi brukar vara nöjda med det hantverkare gjort (för det mesta) men föntermonteringen har gått snett, fönstrena sitter jättebra, och det är väl i huvudsak bra gjort det är bara det att fönstren sitter på FEL PLATS, dvs inte där vi beställde att vi ville ha dem.

Om en hantverkare än nogrann och duktig på det han/hon gör behöver han/hon ju inte oroa sig för att få en missnöjd kund. Men när hantverkare kommer som jobbar enligt löpande-bandetprincipen och inte bryr sig ett dugg om resultatet klart man måste ha rätt att klaga då. Men jag skulle inte gå till tidingen och klaga över ett dåligt jobb det skulle jag ta med hantverkaren i fråga.

Anonym sa...

anonymous är kanske hantverkare!?? :-)

Jag tror det mesta handlar om ren och skär nonchalans. Man har så mycket jobb att man kan skita i kunderna. Man hoppar mellan jobben lite hur som helst. "Att en kund får vänta bryr jag mig inte om - jag har en kompis som behöver ha ett jobb gjort. Det går före." Lite sådär tror jag att det är i många fall.

Skulle det vara ruter i firmorna, så skulle de ju få många fler goodwill-poäng. Nu är ryktet som det är. Det tar kraft av branschen att ändra på det.

Anonym sa...

Jag vet inte hur det fungerar för Norrbotten, men annars har http://www.HantverkarGuiden.se fungerat bra för mig när jag sökt hantverkare! (Jag finns i Stockholm)

Béatrice Karjalainen sa...

Tyvärr så finns det 2 företag under målare anmälda där och ingen av dem är från länet ens utan en från Tingsryd och en från Köping och dessutom är de inte ens målare.