14 januari 2007

Nyfiken på om någon annan bryr sig?

Knuff.se propagerar lite extra just nu för sin finurliga trackbackfunktion. Nu har det blivit en bookmarklet som underlättar rejält om man vill se hur många som länkar tillbaka till ett visst blogginlägg. Kanske inte så viktigt om man har egen trackbackfunktion men saknar man det är ju denna funktion jättebra. Fast det finns ju så klart ett litet aber och det är de begränsningar som knuff.se har på vilka trackbacks som visas:

Det finns för tillfället flera begränsningar med resultaten från denna funktion. T.ex. så fungerar den bara på länkar från bloggar och sajter som knuff.se håller speciell koll på. I vissa fall krävs det även att fler än en blogg (eller att en annan bloggare är den som själv skrev ett blogginlägg) länkar för att resultat ska synas. Tänk även på att många bloggare länkar till framsidan på en sajt/blogg när de egentligen borde länka direkt till den specifika adressen de kommenterar.

Läs lite mer om funktionen här...

För tillfället visar alltså knuff.se enbart vilka som skriver om blogginlägg (inte framsidan på bloggar) och andra speciellt utvalda och stora sajter (för exempel; kolla igenom menyn högst upp eller exempel här till höger).

På bloggtips.se kan man se hur många som länkat till en på sista tiden samt lite statistik om den egna bloggen. Här är min sida där.

Bara att inse jag skriver mest för egen skull och at jag troligtvis inte kommer få några av mina inlägg listade i trackbacklistan på knuff för jag tror inte ens någon av de "stora bloggarna" varit in hos mig och än mindre brytt sig om det jag babblar om.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett bra tips är att kasta en handske, att utmana någon, och naturligtvis att länka till den man kastar handsken åt. Då blir det ett jävla liv!

Hur som helst bör man länka ofta till andras inlägg, så kan det hända att man blir upptäckt den vägen så att säga.

Anonym sa...

Jag håller med dig Bea...det är väl mest intressant för de större bloggarna. Och man får väl också fråga sig själv vem man skriver för och varför man skriver.

Béatrice Karjalainen sa...

blogge bloggelito: Du har så rätt så. Då och då hamnar jag i diskussioner men oftast hamnar de i "andra sidans" kommentarer. Får ta för vana att dra mina kommentarer till andras inlägg till min egen blogg istället. Fast å andra sidan är jag inte speciellt "läs mig"-kåt heller. Jag skriver mest för att skriva av mig och för att nära och kära långt bort skall veta vad som händer här uppe i norr. Men då och då skriver jag om något som berör mig, och som jag gärna tar andas synpunkter på och då är det trist med nada kommentarer medan man se någon av de "stora bloggarna" lyfta samma sak och får 20-50 kommentarer.

Får väl skaffa mig ett handskförråd att kasta, eller vänta nu om jag tänker efter borde jag kunna använda ungarnas övergivna vantar, de har ju tappat bort den ena på hur många par som helst ;-)

Vi på Kantarellen sa...

Ojoj.... MÅSTE man ha sånt? Jag orkar inte. Jag tog t.o.m. bort mig från bloggtoppen. Jag avskyr "tävlingar" i blogg.

Nä, jag fortsätter att skriva som jag alltid gjort. I min ensamhet och väldigt virrigt. :-)

Béatrice Karjalainen sa...

Vill heller inte tävla i blogg. Men det är intressant att se varifrån folk kommer, vad de är intresserade av och i alla fall jag tycker det är kul att veta om mitt blogginlägg leder till diskussion på någon annan blogg. Ex så har eatfrog fått flera kommentarer på sitt Lakuflickainlägg som han skrev efter att ha läst och länkat till mitt.