30 maj 2008

Dagen som varit

Har haft båda småmonstren hemma idag. Vincent vaknade med huvudvärk, illamående, träningsvärk, lite lätt feber och rejält snuvig. Så jag ringde till skolan och sa att idag får han vara hemma. Han somnade om och sov till 9. Då vaknade han och mådde bättre, inget illamående eller feber men fortfarande huvudvärk. Tror han druckit för lite under de här varma dagarna.

Ringde till knäppgökens företag, pratade med HR där och sa som det var att någon (kunde ju till och med ge dem ett namn tack vara deras personalregister med telefonnummer på webben) på deras företag roar sig med att ringa privatsamtal av tvivelaktig karaktär på arbetstid. De skulle ta tag i saken sa de. Får väl se vad de kan tänkas göra. Förhoppningsvis slipper nu andra samtal från denna person.

Jag och barnen åkte sen till ICA och hämtade ut mina tvättnötter skall bli spännande att se om de funkar eller om Forum för Vetenskap och Folkbildnings skeptisism stämmer. Tyvärr glömde de skicka med tvättpåsarna så jag får hitta på något annat sätt att slänga nötterna i tvätten tills de kommer.

Idag har Herman fått sig en framåtvänd barnstol, 5,5 år gammal så var det väl dags. Han var så nöjd så över att kunna se var vi åker. Men den ungen är ett under av tålamod och skinn på näsan och så vidare. Vissa av hans kompisar bytte ju till fråmåtvänt redan när de var kring 3 år och har tidvis retat Herman för att han åker bakåtvänt. Men Herman bara svarar att det fungerar bra för honom och det är faktiskt säkrast. Han påminner väldigt mycket om mig själv när jag var liten. Det är både på gott och ont att alltid våga stå upp för sig själv och inte böja sig för andras/gruppens åsikt. Herman tänker också ofta mer praktiskt än att något skall var coolt. Idag fick de syn på några barnsolstolar i Barnens Hus reklamblad. Vincent ville direkt ha den med "Bilar-motiv på då sa Herman jag tar den med prinsessorna på så ser jag snabbt vilken som är min så slipper vi bråka. Hur många ungar i den ålder kläcker ur sig något sådant?

Nu skall jag nog lasta in familjen i bilen (egentligen hade jag velat cykla men sambon har ju inte fixat ihop en av gammelcyklarna ännu eller köpt sig en ny så då får det bli miljöovänlig transport istället) och fara till stan för middag. Hade kunnat gå men barnen tycker det är aningen för långt att gå in till stan och Vincent har träningsvärk i benen, dumt att förvärra den när han skall gradera i karaten på söndag.

Inga kommentarer: