03 maj 2008

Snodd enkät

Hittade denna hos Bokhora och snodde den rakt av eftersom jag just nu bokknarkar :-)

1. Vilken bok läste du senast?

Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pressl. En bok som var väldigt annorlunda och som tog ett tag att komma in i men vips var den slut. Jag är nu mitt i Bitterfittan av Maria Sveland.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?

Det blir nog Kathy Reich senaste Bones to Ashes.

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Mest manliga är jag rätt säker på.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?

Det händer att jag kollar hur mycket det är kvar, typ hälften, 1/3 eller liknande. Oftast om boken är dålig eller väldigt bra. De dåliga tar alldeles för lång tid att komma till slutet i medan de bra tar ofta slut på tok för fort.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?

Jag läser allt av Jeffrey Deaver, Minette Walters och Paulo Coelho men i övrigt blir det rätt mycket baksidetexter och omslag som styr eller topplistor. Köper nästan bara pocket så det tar dock ett tag innan jag läser böckerna. Nästan alla mina bokinköp är inpulsköp, jag kan inte gå in i en bokhandel utan att komma därifrån med minst en bok. Det blev även en hel del fyndande på Bokus i somras.

6. När blir en bok för lång?

Kring 500 sidor är väl gränsen. Men sen kan en bok bli för tung rent fysiskt, jag gillar inte inbundna böcker just därför, de tar plats och de är tunga att bära med sig.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?

Ja jag läser nog 50/50 på svenska/engelska.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?

Jag älskade Alkemisten och även Pilgimsresan och de har jag berättat om för många. Skickade bland annat böckerna till min mormor.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?

Det skall mycket till för att jag inte skall avsluta en bok, har nog aldrig lagt ifrån mig en bok för att inte avsluta den pga tråkighet någonsin. Barnen har barnböcker som jag tycker är aptrista som de tvingar mig att läsa om och om igen. Då önskade jag att jag kunde slippa läsa ex. Bu och Bä plockar bär.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

Deckare/rysare/skräck är helt klart dominerande, det är det jag läser mest. Det som är underrepresenterat (fast inte om man ser till min smak) är historiska böcker, fantasy (dock har jag en del Discworld böcker) och chick lit. Biografier har jag nog inga alls. På senare tid har det blivit en del populärvetenskapliga böcker av olika slag samt att det nog finns en jämn blandning av andra typer av romaner.


I detta inlägg går alla länkar via TradeDoubler till Bokus. Beställer du något efter att ha kommit till Bokus från länken så får jag provision på mitt TradeDoublerkonto.

Inga kommentarer: