13 juli 2017

Lite orolig för hur ungen skall lyckas laga mat

Lite besviken på Partillebo och delvis skolan oxå. När vi var på besök sa de att lägenheterna som eleverna skulle få hyra var 1 rum med kök ca 20-25 m2. Vi bor ju 120 mil bort så vi har inte haft någon direkt möjlighet att titta och på rundvisningen som var under uttagningarna var vi aldrig i lägenheterna.

Häromdagen fick vi veta att vi var tilldelade en lägenhet, hem kom ett kontrakt utan planritning eller något sådant, 1 rum med pentry 21 m2 stod det plötsligt i det dokumentet. Ingen förklaring vad det innebar. Pappren hem en fredag och de skulle vara tillbaka inom 5 dagar, med vår postgång dvs postat senast på måndagen. Så vi skrev på och skickade iväg. Bad senare via mail om att få planritning och info, den kom idag. Tyvärr inga foton.
Rummet känns inte helt lättmöblerat men det går att lösa, en stor terass var en trevlig överraskning (den får vi vänta med att inreda) vi vet heller inte om den är inglasad eller inte. Den kommer nog vara skön att ha varma dagar. Också positivt med egen tvättmaskin/tumlare även om det kräver att man hittar någonstans att hänga tvätten i den lilla lägenheten. Finns inget badkar att ha linor över. Terassen funkar säkert dagar med fint väder. Hallen känns lite liten hoppas vi kan få in en byrå där.

Men min oro är möjligheten till bra matlagning, ungen skall gå på ett idrottsgymnasium och ha massor med träning vilket gör att mathållning blir viktigt. Han kommer ha en hög hyra vi inte får något bidrag för alls så för att få ihop ekonomin var det storhandling och smart matplanering som var en del i den planen. Men hur det skall gå med bara en liten liten kyl och ett pyttefrysfack vet jag inte. Dessutom har han 2 plattor men ingen ugn. Finns plats för micro på bänken. Jag hoppas det finns bra skåp för torrvaror i alla fall. Annars får man väl försöka hitta någon mer förvaringsmöbel. Kanske har han något vindsutrymme att ställa torrvaror på. Vincents plan var nämligen att storhandla torrvaror på matsmart.se. Han kanske kan ta ena garderoben till det annars och ha en del kläder i sådana där rullbackar under sängen, sådana har jag i min lägenhet i Bro, funkar bra.

Undra om det på något sätt skulle gå att ställa en frys på terassen. För det kommer inte rymmas i budget att bara köpa färskvaror av ex kött, grönsaker mm. och jag vill inte att han lever på typ Findus frysmat och Billys som snabbt går att micra. Nåja utan frys har han ingenstans att stoppa sådant :-)

Jag kan faktiskt tycka att 4607 kr/mån är rätt dyrt när det inte ens finns ett riktigt kök. Elen tillkommer (ca 150-250 kr/mån) likaså bredband (199 kr/mån) och hemförsäkring (91 kr/mån). Sen så skall ju lägenheten inredas också. Vi plockade ihop det mesta förutom dammsugare, vattenkokare, micro och lite andra smågrejer på IKEA.se igår det landade på strax över 10000 så en sisådär 15000 då. Men en del kan vi nog hitta beggat oxå. En del kanske vi kan plocka hemifrån. Sen skall han ju dessutom ha lite pengar att leva på. Han skulle ha sommarjobbat i sommar men fick period 3 vilket innebär sommarjobb när han har flyttat till Partille så det sket sig tyvärr och inte kunde man byta med någon heller.

Om några veckor stoppar vi ungen i bilen och drar ner, det kanske lättar lite när man väl står där, det är väl bara jag som är lite orolig att släppa iväg en 16-åring 120 mil bort och inte ha koll på att han äter ordentligt. Lägenheten ligger i alla fall nära skolan plus att vissa mål mat ingår "i träningen".

Inga kommentarer: