25 augusti 2006

En helt ovanlig kväll i Stockholm

Taxin kom 4:50 på morgonen (fattar ni hur tidigt det är?) för att ta mig till Kallax så att jag kunde fara till Stockholm (aka Fjollträsk, Tokholm, Tjockhult, Nollåttaland) för att jobba på kontoret där. Som tur är kan jag sova nästan var som helst så jag somnade i taxin, somnade på flyget, somnade på Arlanda Expressen och slutligen på 1:ans buss och lyckades hela tiden precis vakna till när det var dags att kliva av. Hela dagen var jag lite lagom seg men tillslut så tog jag mig iväg från kontoret en bra stund senare är jag hade tänkt. Skulle träffa Kicki och en av hennes killkompisar på ett ställe som heter Allmänna Galleriet 925Kronobergsgatan 37. Jag hade skrivit ut en SL-färdplan för att hitta (jag är nämligen värsta lantlollan när jag kommer till Sthlm, hittar inte någonstans) och skulle ta en viss buss (73), det var bara det att det fanns ingen buss med det numret på de hållplatser som fanns på gatan utanför jobbet (1 och 72 fanns). Panik, hur skall jag nu hitta, lyckades dock lista ut att jag kunde ta 1:an och ändå komma dit jag skulle (Fridhemsplan) utan några byten, så varför SL tyckte att jag skulle ta en buss som inte finns och med 2 byten känns lite underligt när 1:ans buss går precis hela vägen.

Bussen kom och jag hoppade på, satt och halvslumrade och lyckades på något sätt skutta av bussen lite tidigare än vad som var tänkt och började knata åt det håll jag trodde var rätt men inget stämde med min lilla kartbit. Frågade då en tant var Kronobergsgatan låg och hon pekade mig åt ett håll och sa att jag skulle gå 2 kvarter ditåt och sen vänster. Så det gjorde jag men jag hittade ingen Kronobergsgata där och inget av gatunamnen stämde med min lilla kartbitså efter lite irrande fram och tillbaka (tänkte att jag kanske bar var någon tvärgata galet) så gav jag upp och frågade en man om han visste var Kronobergsgatan låg och han skrattade och sa att jag var på väg åt helt fel håll. Svettig, trött, irriterad fick jag med andra ord gå tillbaka till dit jag nyss varit och sen gå lite mer än 2 kvarter och ner till höger. Undra om tanten skrattade gott resten av dagen när hon lurat en "Norrlänning" på långpromenad i värmen.

Väl framme svettig och eländig 45 minuter försenad så kikade jag på min lapp jo 37 stod det och jag visste att det skulle se ut som en vanlig trappuppgång men det var ändå inte helt lätt att hitta rätt dörr, brevid ligger en porrbutik som det står 37 på och jag antog att det inte var vägen in. Hittade tillslut och släpade mig upp till andra våningen och hittade igen en orolig Kicki som ringt och ringt (hade kvar mobilen på ljudlös efter mötet).

Kickis polare som oxå var med var en rackarns trevlig karl och jag hoppas det gick bra på anställningsintervjun han skulle på idag. Hoppas bara jag inte skrämde ihjäl karln.

Vi satt och snackade i åtskilliga timmar, käkade supergoda AG-burgare och lyckades tom surfa lite :-) Vi spanade även på mäniskor och roaade oss med att kommentera kläder. Morotsjeans är blad det fulaste som finns, puffärmar är fina om de inte är för höga och randigt verkar vara väldigt inne just nu. Vissa av människorna på AG matchade den trendiga känslan och inredningen på stället. Det hänger abstrakt konst på väggarna som i övrigt är kala och kakelklädda, det visades bildkonst på dukar och man sitter i stora slitna skinnsoffor som står på det slitna cementgolvet. Bartendern som jobbade var riktigt trevlig och söt. En stund befann sig en kvinna i lokalen som verkligen kunde klassas som egen stil, helt svartklädd med någon hög håruppsättning som det hängde ett svart flor från. Hon gick omkring extremt rak i ryggen och fotade konsten på väggarna. Hon påminde mig om Yoko Ono av någon anledning.

For med Kicki på tunnelbanan hemåt och studsasde av vid centralstationen, efter lite irrande så lyckades jag tillslut hitta mitt hotell, sa jag att jag hittar urkasst i Stockholm? :-)

Upp på rummet med väskan och sen en sväng ner till 7-11 och köpte mig ett paket Ben & Jerry'sglass (New York Super Fudge Chunk® Ice Cream), blev nämligen så toksugen på något sött. Slängde mig på sängen och såg på Frasier och åt hela paketet i ett nafs. Gissa vem som hade ont i magen hela natten sen. Är huvudet dumt får kroppen lida men gott var det.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Superhärlig beskrivning av vår kväll ute! Jag ska genast skicka bloggadressen till T om han inte har den :-). Tror intervjun gick bra för övrigt!

Idag ska jag ta det lugnt och faktiskt jobba lite på eftermiddagen... Och packa. För snart bär det iväg till Aten. Ha det bra Bea så hörs vi.

Kram