15 januari 2008

Ett livstecken från landstinget

Innan jul skickade jag ett mail till den som enligt www.vantetider.se var ansvarig för tillgängligheten av specialistvård inom NLL.

Hej,
I slutet av februari 2007 fick Sunderby sjukhus en remiss av min läkare på Hermelinen för att jag skall få genomgå en kapselendoskopi. I maj/juni någongång var jag på ett läkarbesök på Sunderbyn där jag fick veta att utrustningen skickats tillbaka efter er utvärdering och att ett inköp skulle ske så jag kunde förvänta mig att bli kallad efter sommaren. Nu går vi in i januari 2008 och jag har fortfarande inte blivit kallad till undersökningen. Hur lång är kön för kapselendoskipi i Norrbotten? Finns det något annat landsting där jag kan få göra undersökningen?


Jag fick efter några dagar svar av en annan person än den jag mailat till. Hon skrev:
Om jag förstår dig rätt så funderar du över att åberopa vårdgarantin dvs rätt att få din undersökning genomförd i annat landsting om väntetiden inom NLL är längre än tre mån. För att du ska få ett så korrekt svar och fortsatt hjälp så vbef jag ditt mail till den som är ansvarig för gastroenterololgi, sektionschef Håkan Blom Sunderby sjukhus.


Nja, jag ville inte åberopa vårdgarantin för den gäller ju inte väntan på undersökning har jag så snällt fått veta av dem jag ville bara veta hur jävla länge man skall behöva gå och vänta, dvs vilken sommar läkaren syftade på. Och om det fanns någon som helst chans för mig att försöka söka upp annat sjukhus, ex. NÄL i min gamla hemkommun.

Igår kom ett brev:
Bästa Beatrice!
Du har i ett mail till Landstingsledningen, Ulla Isaksson, haft en del funderingar angående den kapselendoskopiundersökning Du väntat länge på att göra. Som jag meddelade Dig i samband med Ditt besök hos mig i maj förra året har vi inte haft tillgång till en utrustningen som krävs för undersökningen. Emellertid är denna nu upphandlad och levereras den 29:e denna månad. Det finns en väntelista men Du står först på denna och kommer att kallas inom de närmsta veckorna. Kapselendoskopi utförs också i Umeå men dit har vi endast remitterat de patienter som varit i akut behov av denna undersökning.

Ha se där jag är bäst!

Inte hade jag en aning om att det var Landstingsledningen jag kontaktat.

Men som det vekar och med lite tur behöver jag inte vänta ett helt år mellan remiss och faktisk undersökning det kanske bara blir 11 månader och några dagar :-/

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Men Bea, en sån kapselendoskopi ska jag göra också... Men först en koloskopi. Jag har varit dålig sedan annandagen - vansinnigt ont i magen och har bl a legat inne på sjukhus i en vecka. Jag har redan gjort tre röntgenundersökningar. Kan inte äta fast föda :(. Håller på att dö av hunger. Mer info (om du är intresserad) finns på min blogg. Vad skönt att du snart ska få din kapsel... Kram