20 januari 2008

Sammanträffande?

När jag hade ca 10 sidor kvar av Camilla Läckbergs Stenhuggaren så var jag upp ur sängen en sväng och passade på att passera bokhyllan för att få en ny bok med mig till sängen. Att vara sjuk innebär för mig att ligga nerbäddad i sängen med en bok och dricka te.

Efter att ha läst en hög med kriminalromaner föll ögonen på Charlotta Ölanders ...och himlen var oskyldigt blå : en berättelse från tsunamins Khao Lak den köpte jag i somras efter att ha sett Charlotta i en intervju på TV strax innan boken gavs ut. Jag har flera gånger fingrat på den men alltid ställt tillbaka den och tagit något mer lättsamt. Men nu kändes den rätt. Jag avslutade Stenhuggaren och läste Camilla Läckbergs ord på slutet, hon brukar ha en rejäl tacklista. Där förekom vännen Ulrica som hon hade dedikerat boken till och av meningen "Jag skriver "är", för du är fortfarande allt detta för mig, det kan ingen våg i världen ändra på!" så inser jag att Camillas vän Ulrica var en av de som dog i tsunamikatastrofen i Thailand. Så plötsligt kändes det väldigt rätt att läsa Charlottas bok nu efter Stenhuggaren.

Jag känner dock att det kommer bli en svår bok att läsa, jag är rätt gråtmild av mig och redan efter förordet trillade tårarna ner. Så vi får väl se om jag tar mig igenom boken. Själv hade jag turen att ingen nära bekant försvann där borta. En kompis befann sig på resa i området och det var oroliga dagar innan man visste om han var ok eller inte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ville bara skriva en liten kommentar här eftersom jag av en total slump råkade upptäcka bloggen. Du var ordförande på ludd i luleå och jag råkade vara medlem där under nån period. Fick lite nostalgi när jag surfade in och kollade om det var nått en eller nån jag mindes. Jag mindes dig :)
Ja jäklar vilken tid.
Kramar

Béatrice Karjalainen sa...

Jag får väl hoppas att jag lämnade positiva spår då :-)

Själv är jag faktiskt fortfarande medlem, mest av nostalgiskäl.

Universitetstiden, ja det var tider det.

eatfrog sa...

Själv läser jag för tillfälet "Fri från oro, ångest och fobier - råd och tekniker från kognitiv beteendeterapi".

Helt klart värt pengarna, ändå. Gick bara på 39kr i pocketform hos cdon. Och fraktfritt är det med mecenatkort, fast det har du nog inte längre. ;)