26 januari 2008

Vissa människor är så korkade!

Bilen, en Toyota Yaris, slungades av vägen. Bakom ratten satt en 56-årig kvinna. I baksätet satt hennes 27-åriga dotter och barnbarn.

Flickan hade inte hunnit fylla två.

– De var medvetslösa när vi kom. Ingen av dem bar bälte och flickan satt inte i någon bilbarnstol, säger Janos Sari på räddningstjänsten i Landskrona.

Kvinnorna dödförklarades direkt på olycksplatsen. Barnet fördes i ilfart till lasarettet i Helsingborg. Där konstaterade läkarna att flickan hade svåra inre blödningar. Hon fördes därför till universitetssjukhuset i Lund för specialistvård.

Hur fan kan man sätta sig i en yttepyttebil med ett litet barn icke fastspänt? Ni får tycka att jag är hur mycket moraltant som helst men jag kommer aldrig att fatta hur man kan åka med barnen lösa i bilen, Barnet har inte själv valt att ta den risk som det innebär. Som vuxen väljer man i alla fall själv huruvida man vill riskera sitt liv (och sitter man bakom någon ja då tar man fan på sig bältet för att inte riskera den personens liv såvida inte hen säger att det är ok att ha en elefant i baksätet).

Hur tänkte de? Tänkte de alls? Har jag några bältesvägrare bland mina läsare i så fall förklara för mig vad det som gör att man väljer att inte ta på sig bältet. Men det finns en risk för att jag inte kommer förstå era argument.

Inte heller de i bilen som orsakade olyckan verkar ha haft bälte.
Den finska minibussen totalförstördes i den våldsamma krocken. En man och en kvinna, 48 och 47, slungades ut ur bilen – troligtvis genom den krossade framrutan. Kvinnan klämdes fast under motorhuven på personbilen i diket.

Även hon fick svåra skelettskador och vårdades i natt på Helsingborgs lasarett. Hennes tillstånd bedömdes i går kväll som osäkert.


Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Felicitas sa...

Det där är ju bara så hemskt så det finns inte. Jag trodde inte att det existerade sådan idioti och ansvarslöshet.