20 januari 2008

Vad säger människan?

Läste Barbro Hedvalls ledare i DN och undrar om det är jag som är korkad eller om verkligen Barbro Hedvall menar det hon skriver. Kanske är vi drabbade av ironi igen som ingen förstår så som när Magdalena Ribbing svarade frågeställaren om lättklädda bröst som ledde till debatt.

Menar Barbro Hedvall att det är så fel att tycka att man skall märka sin katt (med tatuering eller chip)? Båda mina katter är chippade, jag ser det som en stor trygghet ifall de skulle springa bort. Då skulle vi kunna få igen dem om upphittaren tänker på att ta dem till veterinär för avläsning.

Vad menar Barbro med att det är svårt att namnge en katt, jo förvisso måste nog katten ha ett namn i registret men då får de väl göra som min mor när hon var hos veterinären med katten för första gången (en liten rackare som flyttade in hos dem), hon döpte honom snabbt till Pizen (han kallades inte för något annat än slanguttrycket för katt Pisen där hemma och det såg ju lite trist ut så hon bytte s mot z). Det finns gott om raskatter som heter något långt och krångligt i registret men som kallas för helt vanliga kattnamn så som Busan, Murre och Kirre. Så vad har namngivningen med registreringen att göra?

Tyvärr tror jag det ligger långt bort i tiden tills alla katter är märkta, det finns allt för många katter som har en låg status men steg för steg kanske vi kan ta oss dit och eftersom svenskar tenderar att vara ett tämligen lagföljande folk kanske en lag om märkning skulle få fler att pallra sig iväg och få sina katter märkta. Det skulle dessutom säkert öka katternas status en aning. Finns det något annat husdjur som har lika låg status, det skulle kanske vara vandrande pinnar i så fall, de har jag oxå hört att man släpper ut vind för våg när barnen tröttnat.

Och du Barbro, om du inte visste det så är Elaka Måns en sagofigur. Att dra upp att han trivs bland soptunnorna är som att säga men låt vilket barn som helst bo själv och skita i skolan, det gjorde ju Pippi och henne verkar det inte gå någon nöd på.

Nä Barbro jag hoppar innerligt att din ledare var ett smakprov på taskigt formulerad ironi, det verkar ju vara nya trenden på DN.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

O, jag som trodde att DN var en seriös tidning.
Tänk så fel man kan ha.
Att släppa fram sådant dravel på ledarsidan visar att det bästa DN duger till är att stoppa i spisen, när man sätter fyr.
Tror du verkligen att det finns mer än ett fåtal som kan ta henne på allvar?
Skrämmande att en vuxen människa (för det ska hon väl föreställa när hon släpps fram där) kan uttrycka sig på ett sådant sätt.