27 januari 2008

Galen?

Sambon tycker jag är helt knäpp som vill ha en tatuering till. Kommer ihåg hur jävla knäpp han tyckte jag var när jag spontantatuerade den förra på House of Pain för 10 år sedan som ser ut så här och sitter i min svank. Den är ca 3,5 x 4 cm.

Jag skulle gå på stan en stund medan sambon jobbade över, var meningen att jag skulle shoppa lite. Gick förbi House of Pain och tänkte att jag skulle göra en katt vid ankeln. Satt länge och kikade på olika kattbilder men hittade ingen jag gillade. Kikade om de hade några tecken som betydde katt då men inte det heller men så föll blicken på tecknet ni ser nedan, av någon anledning gillade jag hur det såg ut och beskrivningen på det kändes som "det är jag" så jag sa till tatueraren "Den här vill jag ha i svanken". Han tittade konstigt på mig och sa "Men du skulle ju ha en katt på ankeln, har du tänkt igenom detta nu, du vet att de inte går att ta bort?". Det lät som han inte alls ville göra tatueringen på mig. Men jag stod på mig och sa att jag var helt säker. Så så fick det bli. Idag ångrar jag bara en sak och det är att jag inte gjorde den lite större, den känns så pluttig där på ryggen.

Enligt beskrivningen betyder tecken "to be different, to be special, to excel" och enligt de två på jobbet som kan kinesiska tecken verkar det stämma. Eller så står det Soja 9:90 men de ville inte säga det :-). Har dock ingen aning om hur tecknet skall uttalas och att verifiera tecknets betydelse på webben var inte det lättaste, googlingar på chinese sign different special ger många skräpträffar.

Blogge du som brukar ha koll på kinesiska kanske kan bringa klarhet åt mig.

Foto: Vincent Bylund

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

love tatoos! det är ju så snyggt!