21 juli 2013

Funktionär med nollkoll

Hatar att ha noll info.

Idag kl 20:37 fick jag info om att i morgon 0715 skall jag infinna mig för samling på Bodens Arena för att 0730 åka buss till starten för första etappen i O-ringen. Jag skall vara funktionär. I infon står inget om var på Arenan vi skall träffas och området är gigantiskt just nu. Jag vet inte ens hur de jag skall träffa ser ut.

Allt började 2 maj då det var föräldramöte för sonens handbollslag. Vi fick veta att vårt lag skulle ställa upp med funktionärer på O-ringen. Det hade föreningen bestämt att alla lagen skulle göra. Vi skulle om jag förstår det hela rätt stå i något fikaförsäljningstält eller nåt.

Vi fick skriva upp oss på en tid som passade och för mig var det endast söndag 21 eftersom de andra dagarna jobbar jag. Vi skrev upp namn och telefonnummer. Jag frågade om de inte skulle ha mailadress oxå så de kunde skicka ut info men nä det fanns inte med på listan.

Tiden gick och vi fick muntligen höra att det skulle bli någon form av utbildning i livsmedelshantering och 18 juni kom ett SMS om att det låg info på laget.se där man kunde läsa att det var utbildning kl 18 den dagen och nästa dag. Öhhh vilken framförhållning. Ursäkta men hela stan står inte bara och väntar på att det skall vara O-ringengrejer. Det stod oxå att om man inte kunde skulle man säga till så skulle det bli ett uppsamlingstillfälle i juli. Det tillfället kom aldrig.

Den 12 juli kom nytt meddelande om utjämning av funktionskläder den 18 juli kl 18. Arbetskläder och funktionskläder delas ut vid Team Sportias försäljningstält. Jag satt i telefon på jobbet och kom iväg lite sent men var utanför tältet 10 över, inte en själ där. Frågade folk jag stötte på en bit bort som såg ut att jobba med O-ringen men de hade ingen aning. Frågade en person som kom ut ut det igenstängda Team Sportiatältet men han visste inget heller. Såg folk inne i tältet men eftersom det var stängt gick jag inte in. Försökte ringa hon som stod som kontaktperson men telefonen var avstäng. Yrade omkring på stället till 18:30 utan att hitta någon som delade ut grejer. Pratade med några fler och alla nämnde att det var kaos och nada info (skönt inte bara jag som missat något alltså).

När jag kom hem ringde kontaktpersonen upp mig. De hade varit där till 18:30 men hon sa inte var, kanske var det de jag såg i tältet. Jag kunde dock inte då mina grejer nu för de hade fått för få till laget. Så jag skall få mina på plats i morgon.

Nu när jag skulle gå och lägga mig slog det mig att jag inte har en aning om vad jag egentligen skall göra och hur länge jag skall vara där (vet bara att sista bussen tillbaka går 16:30 för det läste jag på O-ringenwebben när jag försökte lista ut varifrån bussarna skall gå). Jag har ingen aning om jag förväntas ha med mig mat själv (för jag gissar att vi kommer vara där förbi lunch). Om vi får mat där finns det då något som är gluten-, laktos-, svampfritt? Vi har ju inte heller haft någon kontaktperson att fråga om den biten och ingen har bett oss anmäla allergier.

Jag tycker hela funktionärsdelen är uruselt anordnad. Sen om det är O-ringens organisation eller vår klubb som schabblat till allt vet jag inte men jag vet att jag inte har någon koll alls


Får väl hoppas jag hittar de andra i morgon bitti i alla fall. Annars får jag väl cykla till starten det är inte så långt som tur är.

Jag får väl packa ner några glutenfria bröd och en termos med te i väskan för säkerhets skull. Tyvärr är det glutenfria brödet nästan oätligt om man inte rostar det men något annat finns inte hemma som går att ta med. Till och med mina varma koppen som alltid ligger och dräller i skafferiet har barnen käkat upp på sommarlovet.

Håll tummarna för att vädret är bra i alla fall.

Inga kommentarer: