16 juli 2013

Kan man kalla en sko vattentät när hälen inte har ett tätskikt?

Tänk dig en gummistövel med borrade hål i hälen är den vattentät?

När jag köpte mina Salomon Synapse Mid så blev det ett par med ClimaShield som enligt försäljaren och deras webb skall vara vattentätt.

Igår googlade jag runt lite och fick små indikationer på att fler haft lite problem med att de blivit blöta i sina men de kan ju lika gärna ha svettats en massa och upplevt det som vatten in i skon. Så jag mailade Salomon och fick idag svar. Klipper in svaret i sin helhet här:

Skon som de marknadsför som vattentät är alltså inte vattentät, den är som en gummistövel med borrade hål i hälen. Det konstiga var dock att det inte var i hälen vattnet kom in i min sko utan det kom in från sidan långt fram på bara höger sko. Och bara på ena skon.

Men kommer nu Salomon svara likadant till butiken som sedan svarar mig att det inte är något fel på skorna för att det kommer in vatten? Visst måste jag kunna häva köpet och skaffa mig ett par som marknadsföringen stämmer på? För jag kan ärligt talat inte påstå att jag tycker ett par skor som inte har vattenskydd runt om hela skon kan kallas waterproof. De är dessutom märkta med "Climashield Waterproof" men det betyder då uppenbarligen bara att de använder det materialet (men inte på hela skon). Kanske skulle slänga dit en kevlarlogga oxå, de har ju kevlar i snörena.

Nu är jag extra sur eftersom mina fötter typ bara passar i Salomonskor och jag ägnade 1 månad åt att hitta en sko som satt bra, vägde lite och i övrigt passade mina önskemål. Nu har jag mindre än en månad på mig att hitta ny sko. Fan fan fan....

Förlåt att jag är så tjatig om skor men det är verkligen panik nu, jag skall gå 80 jävla mil!!! Hela resan börjar kännas allt mer som om jag bara vill ställa in just nu och jag som längtat i 5 år.


De tipsar om XA Pro 3D GTX men de skorna passar inte mig alls, 2 långturer med sådana resulterade båda gångerna i dubbelsidig hälseneinflammation.

Uppdatering:
Jag mailade tillbaka till Salomon och ifrågasatte deras märkning/info på webben och fick svar att det var ett missförstånd (se nedan) men det är ju oxå lite underligt med tanke på att den sko hon nämner Synapse ClimaShield inte finns. Den vanliga låga de har med CS är oxå WP enligt deras webb. Har de någon koll på sina egna produkter?

Inga kommentarer: