11 juli 2013

Måste gå upp en jäkla massa i vikt eller börja skära i packningen?

På alla vandringsforum så pratas det om att packningen inklusive vatten inte skall väga mer än 10 % av kroppsvikten och sen säger de att runt 7 kg är lagom. Men jag då som inte är så stor. Väger för tillfället 60,4 kg skall jag oxå hålla mig till max 10 % av kroppsvikten så blir det inte speciellt mycket grejer som kan följa med. En del räknar till och med in kläderna man bär och skorna samt saker som stoppas i fickan/bärs om midjan.

Jag brottas dagligen med min packlista just nu, jag har några lyxsaker" på listan som många tycker att det där kan du lämna hemma:

  • Moo-cards
  • Kamera
  • Solcellsladdare
  • Mobiltelefon
  • GPS-klocka
Dessa grejer väger tillsammans 1607 g,totalen är på 8864 med 1,6 l vatten i flaskan, vilket gör att jag måste ta bort 2464 g eller gå upp en jäkla massa i vikt de närmaste veckorna. Tycker regeln med 10 % av kroppsvikten känns lite knas, för en människa som är rätt tjock/har mycket muskler har ju mer kroppsvikt att förflytta än en som är liten Visst kroppen orkar inte bära hur mycket som helst om man är liten men är man stor är man ju ganska tung i sig själv och då lägga ytterligare vikt på knäna.

Moocardsen är väl något jag skulle kunna lämna hemma egentligen, men jag tyckte det var en smart idé att ta med, fick tipset av en van vandrare. Behöver ju inte ha med hela lådan med 100 st.

Men jag gillar att fotografera och skulle inte vilja komma hem efter 35 dagars semester utan en enda bild att minnas resan med. Visst pilgrimsvandring skall vara en inre resa men bilder kan också hjälpa en att minnas vad man tänkte/kände just då. Skulle ju bara kunna ta mobilen eller liten kamera men vill verkligen ha bra bilder från resan om kameran skall med. Har så många foton från resor tagna med mobilen/liten kamera där jag ex velat förstora upp utan att det går.

Mobilen kommer till stor del vara avslagen men det är en säkerhet och trygghet att ha med den, dessutom kommer jag nog slänga iväg någa livstecken här i bloggen då och då. Flera som sagt att de vill veta hur det går. Men vi får se hur det blir med den saken.

GPS-klockan har två syften, det ena är att geotagga mina bilder och det andra är att hjälpa mig hålla en bra fart, snarare hålla ner mitt tempo än att dra upp det. de första dagarna får jag inte dra iväg, då riskerar jag att både skada mig och bli toktrött. Den kommer inte sitta på armen utan ligga i en ficka i ryggan så jag kan titta då och då.

Solcellsladdaren är väl det mest "onödiga", det går ju att ladda på härbergena och på restauranger mm men det är enligt forumen ofta kö och svårt att komma till att få ladda plus att man då måste sitta och vakta sina grejer. Så solcellsladdaren känns som en bra lösning, fina dagar är det bara att sätta den på ryggan och ladda upp klockan/mobilen men inte kamerabatteriet tyvärr så där kommer jag bära med mig 3 st, kanske kan klara mig med 2 när jag tänker efter.

Men var skall jag kapa ner på min packning? Ni får hemskt gärna kolla min packlista och komma med förslag och idéer. Har försökt att själv skriva kommentarer och funderingar i filen.

Några poster som jag vet att jag kommer skära i är Compeed och tejp/plåster/lindor där vägde jag typ allt men har inte valt ut mängd ännu.


Inga kommentarer: