28 juli 2013

Tåproblem

Skorna känns sköna att gå i. Igår och idag har jag gått 2,66+2,75 mil i dem. Allt känns bra men när jag tar av skorna har jag gigantiska blåsor på stortårna, tror det är överdelen som viker sig precis där när jag går för det känns inte trångt på något sätt och jag känner inte av blåsorna innan skorna är av.

Fick dem för två veckor sedan första gången och då fick tårna vila från skorna sen men under de 2 veckorna verkade inte blåsorna läka bort helt. Den ena lyckades jag fila sönder igår och det blev en grop med flera lager hud i på andra tån lät jag den överflödiga huden vara. Igår fick jag en stor blåsa på tån som jag inte hade filat medan den andra såg bra ut. Båda tårna hade compeed på sig (som smälte i värmen och lämnade klister i strumpan). Idag körde jag med en tunnare sporttejp som visade sig korva sig och bli skrynklig i tåstrumporna och lämna klisterrand. Idag fick jag 2 gigantiska blåsor ingen.

Huden på stortåns utsida är tjock så det tar ett tag innan en blåsa spricker men jag vet av erfarenhet att blåsor i tjock hud kan vara riktigt jobbiga. Det här gör mig orolig inför vandringen. Hur sjutton skall jag ta hand om stortårna så att jag inte få stora blödande sår på dem i slutändan. Har köpt sådana där filtringar och skall prova och se om de hjälper, kanske med en tåhätta över?

Fick även en stor blåsa under höger lilltå, den är värst av mina 2 problematiska lilltår som glider in under tån bredvid så jag går på den. Trodde att tåstrumporna skulle hjälpa men på lilltån ser det inte så ut nu (men tåstrumporna förhindrar de blåsor jag brukar få mellan tårna).

Har köpt tubifoam som många tipsat om men när jag nu provar på ena foten känns det ändå som om den köttiga delen under lilltån viker in sig under nästa tå, kanske blir det bättre med mina tåstrumpor på också. Det finns små tåhättor med gel i också som man kan prova kanske de är tightare och kan hålla ihop lilltån bättre. Annars finns ju tåseparerare men de flyttar ju på tån och jag är rädd att det är lite sent att börja med den nu, 2 veckor innan jag skall fara. Tar nog lite tid att vänja sig vid dem. Jag har provat att tejpa ihop med tån bredvid men det hjälpte i alla fall inte den gången. Fick bara rejäl blåsa under tejpen. Kanske lyckades jag inte få den köttiga delen åt sidan ordentligt innan jag tejpade men jag vill ju inte ha veck på tån heller.

Känner också att hälarna blir ganska trötta när jag går på asfalt. Uppehållet som blev när jag var tvungen att lämna in skorna för byte gjorde ju att jag inte hade några skor att ta med till sulfixarna, så jag hoppas verkligen jag hinner fixa sulor nu.

Jag är med andra ord lite orolig för hur fötterna skall palla med vandringen. Får sällan blåsor och sådant när jag går utan packning men men packningen på ryggen verkar fötterna ta stryk på ett helt annat sätt.

Sen något som inte är tårelterat alls, mina händer. De svullnar något kopiöst när jag promenerar.
Den där ringen sitter i vanliga fall löst på mitt finger.Inga kommentarer: