10 januari 2015

Dag 10 - Kalix

Uppstigning aptidigt gör alltid att jag sover som en kratta, vaknar och tror att jag försovit mig. Sen vaknade jag 5 minuter efter att min mobil skulle ha ring. Det är något knas med Windows Phone8.1, nu är det tredje gången som larmet går (visas snooze/stäng av) men inget ljud hörs. Bootar jag om telefonen börjar det fungera igen. Känns inte så pålitligt.

Vincent hade redan gått upp och börjat fixa frukost till sig och packa i ordning det sista. Jag skynda mig in i duschen och sen klä på mig och fixa med lite mat till mig, mackor.

Vi kom i tid till samlingen på ICA Supermarket, ingen behövde åka med oss så vi for mot Kalix. Det var hyfsat vägunderlag och ingen trafik så ingen snörök. Vi navigerade oss fram till hallen och kom dit först av alla. Tacksam för att jag googlade fram adressen och matat in den i mobilen. En del andra hade kört fel. Kände mig pigg när jag körde men väl framme och behöva vänta på match i en timme gjorde att ögonen började gå i kors. Dessutom var det rejält kallt i hallen.

Första matchen 09:00 var mot Norrfjärdens IF, de brukar bjuda på ganska hårt mostånd, kanske inte tekniskt men fysiskt. Matchen blev jämn och spännande så vi glömde nästan bort att vi satt och frös i hallen. Det slutade med vinst för Hornskrokens IF, dvs våra grabbar.

Efter matchen skjutsade vi barnen till badhuset där de skulle bada och sen gå och äta i väntan på nästa match 6 timmar senare. Medan Vincent badade och åt tog jag mig ut i snålblåsten med kameran och objektiv i ryggan och stativet hängande i axelremmen. Snön yrde runtomkring mig och det var ca -14. Eftersom det blåste var det skönt att gå med vinden i ryggen och mindre skönt åt andra hållet. lade upp en tur på nästan 18 km som innebar lite av varje men inte först vind i ryggen och sen blåst hela vägen tillbaka. Utforskade strandpromenaden. Fanns inte så mycket att fota. Det blev ett kort på kyrkan (Sveriges nordligaste medeltidskyrka), ett på Filipsborgs herrgård och ett på en liten kanal och centrum. Innan jag gick för att hämta Vincent stannade jag på Sibylla och åt mat, de hade ett rätt bra glutenfritt bröd.

Match nummer två kl 16:00 var mot Kiruna IF, där tog först Kiruna kommandot men sen växlade våra grabbar upp och körde över Kiruna totalt. När våra grabbar dominerar spelet så passar tränaren på att se det som en träningsmatch istället, de testar nya saker, han är rätt hård och instruktiv, säger åt grabbarna vad de kan göra annorlunda och bättre, instruerar till hur de skall förändra. Byter ut folk, testar nya positioner osv. Vincent spelade mycket mittennia idag och fick ansvar för spelupplägg mm, det var kul att se.

Försökte fota lite men det blev inget bra pga mörk hall, dessutom behövde jag flytta på mig för att en förälder med massor med rök i kläderna ställde sig först bakom mig och sen satte han sig rakt framför mig (känner fortfarande av det i slemhinnorna).

Sen blev det ett lång uppehåll igen, finalen skulle vara först 19:30 så det fixades fram lite pizza till grabbarna och vi satt på sporthallen och slappade. Hade ett trevligt samtal med ena tränarens fru och deras lilla son satt och tittade på mina foton. Jag hade skjutit några serier bilder på matchen innan och när man klickade sig fram snabbt mellan bilderna såg det ut som film. Han sa att han "spelade handboll". Sötungen.

Finalen skulle vara mot Norrfjärden eftersom det bara var med 3 lag i P-01 i DM, lite tråkigt tycker jag. De skulle behöva me motstånd. Våra grabbar spelade ut Norrfjärden rätt så rejält och tog hem guldet. Vincent gjorde inga mål men passade till mål och vågade satsa framåt så att det blev straffar. Bra jobbat av min son som ibland varit lite feg i handbollen. Brukar skoja och säga att han som fotbollsmålvakt tycker synd om målvakten och därför inte skjuter mot mål.
Hemfärden var betydligt jobbigare än ditresan, en del snörök och halt som sjuttingen på oplogad väg när vi svängde av från E4:an men hem kom vi i alla fall.

Inga kommentarer: