20 januari 2015

Dag 20 - Sorg på Twitter och kall promenad

I morse var jag segare än sirap i -30. Höll på att inte ta mig ur sängen. Orsaken var nog att jag igår kväll inte kunde komma till ro dels pga träningsvärk i benen men också för att sambon snarkade som en tok. Låg i sängen med Nexus 7:an och lade upp bilder på Instagram istället men saknade helt ork att börja leta lämpliga taggar. Märker stor skillnad när jag bara taggar enkelt med vad bilden föreställer och när jag taggar någon hub. Samma gäller ju på G+, nytt folk kikar in.

På jobbet var det ganska segt idag, en del möten och en grej som legat lite i träda vaknade upp från alla håll och kanter så nu får jag att göra med den. Fick lite svar på frågor om nya organisationen men blev inte så mycket klokare. På fredag har vi kick-off så förhoppningsvis blir det lite tydligare då. På jobbet kollade jag twitter en sväng, varit lite dålig på det senaste dagarna. Mitt flöde fylldes av inlägg från en och samma användare och allt var RT. Mycket förvirrande. Började försöka förstå varför @lastbilslesbian var så poppis plötsligt. Jag har följt henne till och från, mest från när Twitter envisas med att avfölja (min Twitter verkar ha valt ut 5-6 st som jag tappar följandet på, mycket irriterande). Blev inte glad när jag började förstå orsaken. Hanna har häromdagen valt att lämna livet här på jorden. Alltid tråkigt när sådant händer. Rebecka Åhlund skrev en fin bloggtext och Lisa Magnusson använde en krönika i Metro till saken, en mycket läsvärd text. Kändes sorgligt där jag satt på jobbet och försökte få ordning på "triviala" saker som en omorganisation, lite väl mycket andra tankar jag inte vill ha poppade givetvis upp. Bort bort.

Efter jobbet åkte jag hemåt (fick krypa en bit förbi en krock i en korsning, allt verkar ha gått bra). Fick sen ett infall och svängde in i Gammelstad och parkerade utanför kyrkan. Gick in innanför muren och såg att någon klättrat upp på muren, spår i snön. Gjorde likadant och därifrån hade man bra utsikt över kyrkan så jag knäppte några bilder. Var dock sjukt kallt -24 så jag frös som attan fastän jag hade dragit täckbrallorna på mig.
Gick in i bilen och värmde mig lite och såg kyrkstugorna i backspegeln. Kollade klockan. Jo men någon bild hinner jag nog med. Det blev några stycken stående i djupsnön, fötterna och händerna som isbitar. Men då var i all fall dagens fotande fixat, nu kunde jag ta promenad utan stopp var min tanke.
Sen körde jag hemåt, hämtade upp Vincent och släppte av honom på Boden Arena. Mina strumpor som var sjöblöta efter utflykten i gammelstad fick ett par torra och varma strumpor på sig och så skulle jag ge mig iväg. 84 minuter hade jag på mig. Men så låg kameran där i bilen och molnen/röken från värmeverket var ju rätt coola. Äh vad fasiken så mycket väger den ju inte. Någon bild kan jag ju ta.

Gav mig iväg bortåt Pon och där jag hade fotat elledningar för en vecka sedan, ja hela rundan påbörjades likadant men utan fotostopp gick det ju snabbt. Kom dit där man kan svänga ner till Hängbron, kollade klockan jo men jag hinner över bron och ner på andra sidan en sväng. Där från andra sidan kunde jag naturligtvis inte låta bli att titta på bron. Fin. Kameran åkte fram och jag fick kliva ut i snön. Knäppte några bilder lite snabbt.

Den sista av brobilderna blev utsedd till att vara dagens bild.

Hmm vad fint det ser ut där borta vid dammluckorna. Gick dit, gled ner för slänten i snön och försökte förgäves få till en bild. Men snö i skorna det fick jag.

Kollade klockan, nä men shit nu måste jag ju skynda mig tillbaka. Packade ihop och klättrade upp igen. Gick med raskare steg tillbaka samma väg jag kommit istället för andra vägen tillbaka och var tillbaka 10 minuter före jag skulle så jag fick ta konstiga turer utanför arenan. 8 km fick jag ihop i alla fall och med gårdagens lunchpromenad blir det ju dagsmålet, jo jag fuskar och lånar lite bakåt idag var helt enkelt för kall för att gå ut 2 km till.
När Vincent väl kom ut fick vi inte upp bildörren. När skall jag lära mig att bilnyckeln måste med barnet in i värmen alternativt ligga i en ficka nära min kropp när det är så kallt ute. Nå ja vi gick in på arenan och jag värmde upp nyckeln så att batteriet skulle vakna till liv igen. Vi fick upp bilen. Åkte till ICA och handlade och hemma blev jag sittande vid datorn för att fixa min runda. Hade glömt att så av GPS-klockan när jag var klar. Tur man kan redigera filerna och ta bort oönskade sträckor på ett enkelt sätt i en texteditor. Men ännu bättre hade varit om Garmin Connect eller Funbeat hade klarat av det.

Sen hoppade jag in i duschen och blev stående där länge dels för att tina upp men också för att det är lugnt och skönt, tid för tankar. Kändes som det behövdes. Önskar att jag hade haft lite tid tidigare idag att gå in i kyrkan och sätta mig. Tända ett ljus och tänka. Behövs ibland. När jag laddade upp passet kom jag att tänka på hur Hanna twittrat om hur hon mätte distans i antalet The Knifes Silent Shout som hon han spela. En sjukt bra låt. Den får gå på repeat i lurarna i morgon tror jag, så får vi se hur många Silent Shout som en mils promenad är. Undrar bara vilken version de är lite olika långa. Men jag kan ju inte fråga henne :-(

Nå ja nu sitter jag framför datorn, har fixat en bild som +Peppe Bergqvist ville ha och skriva ut. Igår var det +Lucia Larsson som fick en bild skickad till sig i samma syfte. Otroligt roligt måste jag säga. Skall bli spännande att se vad de gör med dem. Har rekommenderat Crimson till dem.

Hade lite obeslutsamhet idag som synes så nu får lite olika format på mer eller samma motiv. Bilderna är knappt gjorda något med alls idag. Den stora kyrkbilden har jag ändrat vitbalansen och lagt på en clarity på men behöll det lite gulare originalet på den beskurna. Sen har jag ändrat exponeringen på några och lite ändringar i vitbalans.

Inga kommentarer: