05 januari 2015

Dag 5 - Tillbaka på jobbet

Idag var det dags att jobba igen. Det har varit en lång ledighet sen 21 december. Hemma lämnade jag en lapp på köksbordet till barnen på saker jag ville att de skulle göra.

Hade lite halvt om halvt lovat mig själv att 2015 skulle vara året då jag inte blir arg och upprörd på jobbet. Det höll till ungefär kl 15:50 idag. Då tvingades jag ta fram en MS Wordmall från intranätet. Och mallar skapade av människor som inte kan MS Word är alltid katastrof. Denna var tyvärr inget undantag.

Jag får fan ett tokspel när man tar fram en mall som man förväntas använda och man sen måste ägna timmar till att rätta upp enkla grejer i mallen för att den skall bli användbar. Så som att Rubriknivå 1 inte används till titel på förstasidan odl och att man inte sätter dubbla radbryt efter en rubrik utan ändrar rubrikens radavstånd efter istället. Vill man ha versaler i rubriktexter så kryssar man i den lilla rutan för det, man skriver inte med versaler i texten och kryssar i rutan. Man sätter in inte fasta årtal och man använder fält för sådant där det skall fyllas i saker. Rubriknivå 2 används inte som rubriknivå 1 utan just som 2. Och vad är det för fel på att använda kapitelnummer i långa dokument? Vad sjutton skall man hänvisa till rubriktexten? Har man fast jadda jaddatext om företaget så ser man till att den hålls uppdaterad i mallarna.

Sen så fixar man och så kommer det en ny version av den dåliga mallen och så får man börja om igen... Men säger jag till kommer det hamna i knät på mig att fixa så blir det alltid så nä jag lider varje gång jag får använda en central mall istället.

Skall försöka att inte få mindre vredesutbrott på jobbet resten av året istället. Det här får vara det enda. Ha ha... Men försöka kan jag väl.

När jag satte mig i bilen för att köra hem så bestämde jag mig för att jag åker och köper en ny dator, men tanken han bara inte komma innan jag hade kört ut på Bodenvägen så jag tänkte ja men Elgiganten borde ju ha fått in nya nu så jag körde dit men utanför kom jag på att jag kan ju kolla i mobilen om de har inne. Och nej det fanns inte mer än på butiken i Motala. Då bestämde jag mig för att köra tillbaka in till Luleå och Grafit. Svängde upp på parkeringen bakom Strand och rusade mot dörren 20 minuter innan 6. STÄNGT. Trettondagsafton stänger vi 16 stod det på galleriadörren. SUCK!! Så nu kan jag vela några dagar till :-)

Vilken skitdag. Brummade hemåt, handlade middag, lagade middag och bestämde mig för att idag blir det inte någon promenad, i morgon är jag ledig och då kan jag ta en dubbel promenad istället. Så jag hoppas på bra väder i morgon. Medan jag lagade middagen hjälpte jag Vincent 13 år med att skapa en budget. Han skall få ta hand om sitt barnbidrag om han visar att han kan ta hand om det. Svårigheten för oss är att bestämma vad vi faktiskt använder barnbidraget till idag. Skall skriva ett inlägg i morgon om det när vi kommit lite längre. Just nu diskuterar vi saker som skall han stå för sin egen olycksfallsförsäkring 120 kr/månad, både fotbollskorna och handskarna? Hur gör man med kläder...

Hemma hde Herman fixat det mest på listan, Vincent hade tagit hand om tvätten och sambon dammsög trappan och nedervåningen. Vi måste bli bättre på att städa så de kommer få se fler sådana där listor.

Efter maten fotade jag fullmånen men mitt 55-210 räcker inte så bra till egentligen. Vill ha ett bättre zoomobjektiv, sa ju samma sak häromdagen när jag fotade fåglar. Men med alla objektiv jag vill ha kan jag glömma dator eller tvärt om. Fasiken jag behöver antingen vinna på Lotto eller skaffa mig en väldigt välbesökt blogg så att jag kan börja få grejer eller sälja foton:-) Tror nog det förstnämnda är lättast tyvärr.
Såg att det blev stjärnklart så jag sprang ner i källaren och tankade ur månbilden och fixade lite strul med mitt album. Gick sedan upp för att sätta upp kameran för en timelapse för en startrail. Min första. Men när jag kom upp igen för att sätta upp kameran var det mulet igen :-( Så inget mer spännande än en måne idag alltså. -19 grader ute och Tyvärr gillar varken den stukade tummen eller det trasiga benet kyla så jag försöker spara på utevistelserna lite.

Inga kommentarer: