27 januari 2015

Dag 27 - Blev inte mycket fotande idag inte

Måste gå och kolla mina värden, man skall inte vara så här seg på morgonen. Igår gick jag och lade mig tidigt och däckade direkt men inte hjälpte det inte. På jobbet var det en massa möten idag, och på lunchen lyckades jag faktiskt hitta ett par billiga skridskor till Vincent på Stadium. De hade medlemspris 349 kr. Det är säker skitskridskor men vad spelar det för roll när det skall åkas bara några gånger. Halva priset mot de jag hade hittat på Intersport. Efter lunch och inköp av skridskor gick vi och fikade. Ibland är det skönt att göra något annat med arbetskamraterna, byta miljö och snacka lite. Efter lunchen hade jag ett möte där en kollega kom in och hade smort in sig med en väldoftande hudkräm och jag var tvungen att flytta på mig och tänka på andningen, slemhinnor i munnen, näsa och bihålorna svullnade igen och ögonen började bli rinniga. Men jag kämpade på men känner av det fortfarande på kvällen

På vägen hem hämtade jag up sambon för han behövde åka med mig. Vi skulle inte hinna laga middag idag så vi svängde förbi MacDonalds och tog var sin Em Maco. Inte gott alls. Deras bröd innehåller dessutom tapoika så min mun som redan hade problem innan fick det inte lättare. Nu har jag inte bara svullna slemhinnor utan även kliande.

Var på föräldramöte med handbollslaget idag, vi skall ansvara för slutspelet för B-pojkar och B-flickor i år. Jag skall sitta i sekretariatet i 2 dagar. Måste först gå sekretariatsutbildning, vet nada om handboll. Men jag klarade ju utbildningen till karatesekretariat så då borde jag väl fixa  detta också.

Trodde inte jag skulle hinna ut något idag men bestämde mig 20 över åtta att jo jag måste ut en sväng med kameran om inte annat. Tog rundan runt sjön. Spanade efter norrsken och roliga grejer att fota men såg inget direkt. Men när jag hade börjat gå hemåt gick jag förbi några trädstammar som kanske skulle göra sig som motiv så jag fotade dem på vinst och förlust.

Först stod jag en bit ifrån och hade mitt 18-55 objektiv ute på 55 men då blev det skak i hela bilden. Precis som det blev när jag fotade kyrkan och värmeverket häromdagen. Undrade om det bara är så att det är så otroligt känsligt för vind eller små rörelser från ex snöret som linsskyddet sitter i eller om det blivit något fel på objektivet. Vred om till liggande och på 18 mm och det blev samma sak, såg till att inget dinglade och tog en stående bild till och då blev det bra. Så det är nog bara det där "smarta" linsskyddet som sitter i en rem runt objektivet som bråkar. Får byta till ett vanligt. Eftersom jag bara fotade ett motiv idag så får det bli dagens bild. Den är rätt hårt redigerad, 100 % clarity, bort med skuggor och kontrast och upp med svärta.
Du blev det förvisso ganska kul spökig effekt av skaket. Roade mig med att lägga på vibrance och saturation på den oxå eftersom den redan var helt förstörd av skaket så då kan man leka lite till. Blev rätt rolig effekt. Plötsligt blev bilden ovan väldigt grå.
Fick gå på lite för jag hade lovat familjen att köpa frukostgrejer. När jag hade ungefär 4 km kvar hem började jag må jätteilla. Trodde jag skulle kräkas. Fick knäppa upp byxorna då lättade det lite. Måste vara den där jäkla burgaren. Mådde lite halvkasst redan i bilen hem.

Fick ta vägen om ICA på vägen hemåt för jag jag hade lovat köpa hem frukostgrejer. Köpte en smoothie men det var på tok för mycket banan i den, illamåendet blev bara värre.

När jag kom till trappan hemma saknades 500 meter till en mil så jag ställde ner alla grejer och gick upp och ner längst vår gata. Då var i alla fall dagens sträcka avklarad. Sen så skall jag inte till Stockholm på fredag så då borde jag hinna med den dagen som jag skall också. Skönt. Då är det bara gårdagen som behöver tas in (även om det som jag sa igår egentligen bara är 2 km back eftersom jag låg 8 plus).
Men nu sitter jag här vid datorn lätt illamående och funderar på om en kopp te kan hjälpa. Kanske lite vindruvor.

Inga kommentarer: