08 mars 2015

Dag 67 (#008/#blogg100) - Vila och långpromenad

Idag hade jag ställt klockan på 09:30 men snoozade i över en timme. Skönt att få bara ligga och slappa. Sen satte jag mig vid datorn och lyckades få blogger att gå med på att skicka de blogginlägg jag skrev under Barcelonaresan som fastnade som draftar i mobilen och vägrade gå iväg. Lade även till bilderna i dem. Även gårdagens blogginlägg hade fastnat. Men nu verkar allt fungera men för säkerhets skull blir det nog bättre att skriva från datorn.

Det var sol ute men jag vågade inte gå ut och gå eftersom jag hade jour för handbollssekretariatet men efter kl 14 insåg jag att alla verkade ha kommit till sina pass så jag vågade chansa på att gå ut i solen. Jag kollade i min mil-fil och insåg att jag denna vecka låg 3,23 mil back pga Barcelonaresan men "bara" 2,23 mil på totalen. Fanns ingen tid till en 3,23-milspromenad så här sent men 1 mil kortare skulle gå om jag inte slöade allt för mycket. Men ändå irriterade sen när jag kom hem och såg att det endast saknas 7,5 km men men sådant är livet, vissa gånger får det lysa rött (eller orange som Funbeat använder) på ett mål.

Trodde först att jag hade tappat mitt ena linslock igår när jag fotade så jag valde att börja promenaden samma väg som jag gick hem igår. Tänkte att den kanske kunde ligga på isen där jag fotade men strax innan jag var framme där hittade jag det i fickan på jackan. Smart Bea!

Hade tagit på mig lite väl mycket kläder så efter 3 kilometer fick jag ta av mig min dunjacka och knöla ner den i ryggsäcken. Gick i bara en ulltröja på överkroppen, varmt så länge jag hade vinden i ryggen men när jag gick med vinden mot mig var det lite kyligt. Slasket och isen på marken var lika jobbigt som igår även om det fanns lite fler bara fläckar idag. Fötterna var dyngsura ganska snart och när jag gick i skoterspår fick jag blöta stora och hårda kristaller i skon.
Jag valde att ge mig ut på skoterspåren vid Edvin Jonssons gården och bort mot Storavan och runt där. Valde sedan att gå in på Brännkläppsgränd och vidare ut på landet. Insåg att jag behövde fortsätta en bra bit åt vardera håll för att få ihop mina kilometrar så jag valde först att gå till höger i korsningen, hade för mig att jag inte gått där förut men sen kom jag förbi platser jag kände igen. Hoppsan så glömsk man kan vara. Stannade och fotograferade en gammal hölada men jag inser att jag föredrar dem i kvällsmörkret och gärna en himmel med moln.

Kom ut mot vägen bortåt Svartbäcken. Funderade på att gå upp till Svartbäcken men var osäker på avståndet därifrån och hem via vägen plus att jag gärna inte ville gå via vägen sen när det skulle bli mörkt. Visste ju att jag inte skulle hinna hem innan solen gick ner. Jag gick till Råtjärnarna på skoterspåret, passerade en öppen besöksstuga jag inte visste fanns, fotade lite vid tjärnen och vände om. Dagens bild får bli den stående över tjärnen med det roliga molnet som ser ut som en liten virvelvind. Gillar den bättre än närbilden för att skoterspåret leder in i bilden.
Sen var tanken på att gå Buddbyvägen fram ut till Svartbjörnsbyn men i mörkret och lite trött svängde jag fel och hamnade på en annan väg som slutade även den i ett skoterspår som inte fanns med på kartan. Enligt skyltningen tidigare skulle den gå till Buddbyträsket så jag hade säkert kunnat gå på den och men jag ville inte gå i mörkret på ett okänt skoterspår. Fotade ett ensamt träd och vände om, slutade med att jag skippade vägen ut till Svartbjörnsbyn och gick samma väg som jag jag hade kommit istället, gick sedan raka vägen förbi järnvägsstationen hemåt.
Stannade på stationen och köpte en dricka och en biskvi, var helt snurrig och behövde få i mig energi. När jag nästan var hemma ringde Vincent och efterlyste mig så jag skyndade på stegen och åkte och fixade mat. Gjorde mig några mackor med räkor på och svullade lite chips framför TV:n och en Wallanderfilm, det får man göra när man gått 25,13 km. Minns inte när jag såg på TV senast. Var typ före jag köpte nya datorn.

Inga kommentarer: